– Jeg skulle ut og hente posten i 11-tiden på onsdag, og da så jeg at det satt en mann i søppelskuret mitt. Det er ikke mer enn to-tre kvadratmeter stort, men han fikk plass til seg, sykkelen og en haug med utstyr, sier Tore Ingebrigtsen som bor i Kattfjord på Kvaløya.

– Veldig trivelig kar

Først ble Ingebrigtsen skeptisk da han så at mannen hadde tatt seg til rette i skuret, men i løpet av dagen tenkte han at det var godt at han fikk ly for skittværet.

I 21-tiden varmet han opp to Mydland-pølser, la dem i brød og tok med seg en kaffekopp ned til skuret.

– Han ble veldig glad og da kom vi i prat. Edwin, som han heter, var en veldig trivelig kar, og etter at han hadde spist opp så innlosjerte jeg ham i verkstedet hvor jeg fyrte opp varmepumpa så han fikk sovet og tørka klærne sine. Torsdag morgen sykla han videre i retning ferga på Brensholmen, glad og fornøyd.

(for abonnenter)

SERVERTE PØLSER OG KAFFE: Da Tore Ingebrigtsen fant en søkkvåt syklist fra Ecuador i søppelskuret sitt i Kattfjord, kokte han kaffe og pølser til ham.

Sykler til Madrid

Edwin er 26 år gammel og fra Ecuador. Han jobber som grafisk designer i London, og har lenge drømt om å sykle fra Nordkapp til Madrid i Spania. Nå er han på vei og skal være framme om seks uker.

– Det kryr jo av syklister og turister her ute hos oss på yttersida, og vi er kanskje litt irritert på dem, men stort sett er det jo folk som er her for å oppleve den fine naturen. Selv om jeg i starten tenkte at det var litt frekt av ham å ta seg til rette på den måten, var det jo veldig trivelig å bli kjent med ham.

Ingebrigtsen la ut bilde av Edwin på Facebook og fikk mye positiv respons fra folk i omgangskretsen.

– Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli sånn blest om det, sier han.

(for abonnenter)

SYKKELPARKERING: Tore Ingebrigtsen gikk ut for å hente posten og fant en utenlandsk turist i skuret.

For kald for pils

Ingebrigtsen mener vi er kjent for å være et vennligsinnet folk, og at man av og til må leve opp til det.

– Hva fikk deg til å servere ham nettopp kaffe og Mydland-pølser?

– Jeg er en patriot når det gjelder lokale råvarer, enten det er øl fra Mack eller pølser fra Mydland.

– Men en Mack-pils fikk han ikke?

– Nei, han var så kald fra før at jeg tenkte at han hadde bedre bruk for en kopp varm kaffe enn en kald pils.