Slik har juni-været påvirket næringslivet i byen

Flere bedrifter i byen er sesongavhengige. Juni-været både ført til økte og reduserte salg for byens bedrifter.

Tromsøbedrifter ikke rammet: De fleste sesongavhengige bedriftene i byen kan meddele at salgene ikke har blitt redusert på grunn av været. Andre derimot, opplyser at været har bidratt til flere salg. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Sommer er vanligvis synonymt med aktiviteter som båtturer, hage-kos, fisking og sol. Denne sommeren, derimot, er det en annen aktivitet som også har vist seg populær i Tromsø.

Kino frister i gråværet

På landsbasis, har Aurora Kino Fokus hatt flere besøkende enn gjennomsnittet. Dette kan de takke været for, mener kinosjef, Frank Bakkemo.

– I resten av landet har kinoene den siste måneden hatt 28 prosent færre besøk enn året før, mens Tromsø kun har hatt 20 prosent færre besøk. Her har definitivt være bidratt, sier Bakkemo og fortsetter:

– Vi ligger omtrent på samme nivå som i fjor sommer når det kommer til billettsalg, men det henger sammen med filmtilgangen. Det er jo selvsagt at kino frister når det er dårlig vær, men da må også filmene friste.

LES OGSÅ: Skittvær gir rekordsommer for restaurantbransjen (for abonnenter)

Båtsalgene rammes ikke

Daglig leder på Maritim-Center, Asle Olaussen, derimot, opplyser at skittværet ikke har ført til lavere salg enn normalt.

– Det har vært større etterspørsel etter varene fra sør i landet, så vi har levert mer båt ut av Tromsø denne perioden. Vi har hatt det litt roligere i år, men totalt så ligger vi foran fjoråret. Det positive nå er jo at det er kort ventetid på leveringer i Tromsø – slik at straks godværet kommer så kan vi levere raskt, sier Olaussen.

Tromsø Sjøsenter kan også bekrefte at salgene ikke har vært dårligere grunnet juni-været.

– Båtsalget har ikke gått ned noe spesielt den siste måneden til tross for været. Det eneste vi merker er at salgene av tilbehør til båt og fiske har blitt noe redusert, sier John Sørensen, selger på Tromsø Sjøsenter.

LES OGSÅ: Møkkaværet i juni kan gi elendig bærhøst

Turistene redder dagen

En av de største attraksjonene i byen, nemlig Fjellheisen, er heller ikke rammet av været.

Selv om det ikke frister for tromsøværingene å ta seg turen opp Fløya, har billettsalgene holdt seg godt oppe takket være turistene, opplyser de.