– En god handel stopper ikke avstander. De vil ha varene sine fort og når de finner båten de leter etter. Vi kan levere den fort, så er det ikke helt uvanlig at de kjøper fra oss.

Fraktet båten på egen hånd

– Salgene har først og fremst med at vi kunne levere båt som dem ikke fant sørpå. Generelt er det også positivt at de oppnår en viss tillit til oss ved å handle den veien. Å handle varer sørfra sitter mer inne hos oss, så derfor er det viktig for oss å skape en tillitsfølelse hos kunden, sier Olaussen.

En av kundene bestemte seg for å fly opp til Tromsø og ta sjøveien med båten sørover.

– Kunden hadde kunnskap og peiling og visste hva han gjorde. Det var tydelig at han var en erfaren båtmann som tok ruta som en ferietur, forteller Olaussen.

Må være overbevisende

Daglig leder mener derimot det krever en viss innsats å «lokke» til seg kunder fra sør og at det skal litt mer til for at «søringene» handler fra Nord-Norge.

– Vi må være veldig tydelig på at det er en trygg handel når vi leverer sørover. Det ligger ikke latent inne i en som bor sør å handle nordfra. En som bor i Tromsø eller Bodø er nok mer vant til å handle sørfra. I år har etterspørselen fra sør i Norge vært spesielt stor grunnet været. Er vi dyktige og overbevisende, blir det gjerne en handel, sier han.

Været hjelper

Det er lenge siden etterspørselen har vært så stor når det gjelder båt i Norge, og det har nok mye med været å gjøre.

– Kjøpekraften og økonomien er der, men det er åpenbart at sommerværet i sør har bidratt til godt salg, og noe av denne etterspørselen får også vi i nord en del av, sier Olaussen.

Han har troen på at lokalbefolkningen også kjøper enda flere båter fremover, når vi får varmen opp hit.