Havnedirektøren fratrer med umiddelbar virkning

Halvar Pettersen fratrer, etter eget ønske, som havnedirektør.

GIR SEG: Halvar Pettersen fratrer med umiddelbar virkning.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Jeg har forståelse for at Halvar Pettersen på dette tidspunktet ønsker å fratre, siden vi har fått få plass en ny havnedirektør og Prostneset havneterminal er satt i drift, sier havnestyreleder Jarle Heitmann i en pressemelding.

Halvar Pettersen (68) har vært ansatt i over 20 år som havnedirektør, men sa opp stillingen sin i januar 2018, fordi han ønsket å gi havnestyret god tid for å finne den riktige kandidaten til å overta.

Pettersen har etter eget ønske bedt om å fratre stillingen tidligere enn opprinnelig planlagt på grunn av personlige årsaker. Havnestyret innvilget hans ønske i et ekstraordinært styremøte søndag.

Krangel med taxinæringen

Den avtroppende havnedirektøren har de siste dagene vært i hardt vær, etter en offentlig konflikt med taxinæringen om trafikkløsningene ved den nye havneterminalen.

Steinar Nilsen, daglig leder i Tromsø Taxi mener havnesjefen aktivt har forsøkt å presse selskapet til å akseptere en egen avgift på vegne av

taxinæringen (for abonnenter).

Uenige om saken

Havnesjef Halvar Pettersen har ovenfor iTromsø gitt utrykk for at han verken har tatt avgiftsspørsmålet opp med taxinæringen eller havnestyret.

Til tross for dette informerte både styreleder Jarle Heitmann (Ap) og styremedlem Tor Arne Morskogen (H) i havnestyret til iTromsø at havnesjefen bekreftet at han hadde reist spørsmålet om avgift for taxinæringen for tilgang på rampen på havneterminalen med Steinar Nilsen og Tromsø Taxi, men at det ifølge han var ment som en spøk.

Pettersen har ovenfor iTromsø gitt utrykk for at dette beror på en misforståelse.

– Halvar Pettersen har etter eget ønske bedt om å få fratre stillingen sin som havnedirektør umiddelbart. Dette er tidligere enn opprinnelig planlagt og skyldes personlige årsaker, heter det i pressemeldingen fra havnestyret.

Ny direktør

Assisterende havnedirektør Randi Thørring er konstituert som direktør inntil Jørn-Even Hanssen tiltrer som havnedirektør 1. september.