Ole Christian Øen er ansatt som avdelingsleder for teater ved Kulturskolen i Tromsø. Nå slutter han i jobben og flytter i september til Høylandet for å jobbe som fagansvarlig for Norsk Revy.

Øen har tidligere jobbet åtte år på Ringerike Folkehøgskole, hvor han var med å bygge opp stand up- og revylinja. Han har også jobbet som skuespiller, regissør og produsent.

– Jeg er veldig glad for å ha fått jobben og gleder meg til å begynne. Revymiljøet i Norge er stort og strekker seg over hele landet. Jeg kommer til å jobbe for å gi Norsk Revy og Norsk Revyfestival en enda større nasjonal betydning, sier Øen i en pressemelding fra Norsk Revy.

Daglig leder i Norsk Revy, Hanne Vilja Sagmo, sier følgende om nyansettelsen:

– Ole Christian har en spennende bakgrunn fra revy, show og teater, og er faglig sterk. Han har et stort nettverk og et perspektiv utenfor Trøndelag. Jeg er sikker på at han klarer å utvikle revyfaget på aktørenes premisser.

Øen har stått på revyscener siden 1985 og har to ganger blitt truet med søksmål for det han har gjort på scenen.

– Det tok jeg ikke så tungt. Så lenge man tar ballen og ikke mannen, er det helt greit å bruke revy til å lage litt leven, sier han i pressemeldingen.