Rekordfå omkom i trafikken

45 mennesker har mistet livet på norske veier så langt i år. To av disse kommer fra Troms.

AVDELINGSDIREKTØR: Guro Ranes i Statens vegvesen  Foto: Knut Opeide

nyheter

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Ifølge deres statistikker må man over 70 år tilbake i tid for å finne tilsvarende lave tall.

Av dem som har mistet livet er 34 menn og 11 kvinner. To av de omkomne kommer fra Troms. Flest ulykker har det vært i Møre og Romsdal og Nordland, begge med fem omkomne. I løpet av første halvår er det møteulykker som har tatt flest liv, med nesten halvparten av dødsulykkene. Utforkjøringsulykker sto for mer enn en av fire ulykker.

– Vi er selvsagt glad for rekordlave tall. Men dette er ingen hvilepute. Hver eneste ulykke er en for mange. Vi har satt oss ambisiøse mål. Kampen mot trafikkdøden og ulykker på norske veier fortsetter med uforminsket styrke. For å nå målene fremover krever dette en målrettet innsats fra alle aktørene i trafikksikkerhetsarbeidet, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Guro Ranes, i pressemeldingen.

I 2017 mistet totalt 106 personer livet på norske veier.

Omkomne i trafikken har hatt en positiv trend siden 1970, da 560 ble drept på veiene.

Aldersgruppene med flest trafikkdrepte er 25–44 år og 45–64 år, med 13 drepte i hver aldersgruppe.