– Politiet vurderer saken som alvorlig, ikke minst sett i lys av mengden narkotika. Sakskomplekset omfatter innførsel og oppbevaring av narkotika utover enkeltbeslaget av 66 kg amfetamin, skriver politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i en pressemelding.

Utelukker ikke flere pågripelser

Politiet ønsker ikke å gi opplysninger om hvilke roller de mistenker at de siktede skal ha hatt. De utelukker heller ikke at flere kan bli pågrepet i saken.

– Det gjenstår fortsatt mye etterforskningen, og vi kan ikke utelukke ytterligere pågripelser, skriver Lysnes i pressemeldingen.

66 kilo amfetamin

I oktober 2017 beslagla politiet 66 kilo amfetamin i Tromsø sentrum. Narkotikaen var fordelt på 66 énkilospakker. Det er det største narkobeslaget som ble gjort i hele Norge i 2017, og er

det største i Troms noensinne.

FERDIGPAKKET: Slik var amfetaminet pakket da politiet beslagla den i oktober i fjor.

Samme dag som beslaget ble gjort, ble en mann i 40-årene fra Serbia pågrepet og siktet for grov narkotikaovertredelse. Den serbiske mannen har vært varetektsfengslet siden da opplyser Lysnes.

Fikk utlevert tysker fra Serbia

1. mars i år ble en norsk mann i starten av 40-årene pågrepet i Tromsø i forbindelse med saken. Også han sitter fortsatt varetektsfengslet. Senere samme måned ble en tysk mann i 40-årene pågrepet i Serbia. Han ble utlevert til Norge og varetektsfengslet av Nord-Troms tingrett den 20. april.

For to uker siden pågrep politiet de to advokatene i 40-årene fra Tromsø. Advokatene har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen og i dag blir det bestemt om de skal holdes i varetekt i ytterligere fire uker.

Politiet samarbeider med både Kripos og Europol i forbindelse med etterforskningen.