Skytebanen i Tromsdalen er blyforurenset:

Advarer mot å ferdes i området med barn eller dyr

Kommunen setter opp varselskilt.

STIER: Kommunen anbefaler folk å holde seg til de grønne stiene, og å unngå det røde området. Illustrasjon: Tromsø kommune 

nyheter

Undersøkelser tyder på at det er blyforurensning i grunnen på skytebanen i Tromsdalen.

Kommuneoverlegen har sammen med Arbeids- og miljømedisinsk avdeling ved UNN tolket prøver fra området, for å avgjøre om det er helsefarlig å ferdes der.

LES OGSÅ: Nå begynner arbeidet med å fjerne forurensning fra skytebane - men godkjennelse mangler (for abonnenter)

Prøvene viser indikasjoner på alvorlig forurensning i grunnen, men det er bare farlig dersom du svelger jord eller sand fra området. Å spise bær eller sopp skal ikke være helsefarlig.

Kommunen skriver på sine nettsider at de anbefaler å passe godt på dersom du tar med seg barn eller hund til området.

LES OGSÅ: Forsvarsbygg starter miljøsanering av skytebane

Varselskiltene blir tirsdag satt opp på fem steder i området som er spesielt berørt av forurensning. Det anbefales å ferdes på stiene som er markert grønt på kartet, og særlig holde seg unna det røde området om du er ifølge med barn eller dyr.

Bly regnes som et giftig metall som finnes naturlig i jorda i små mengder. Gravide og barn under syv år er mest følsomme for metallet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter