Dekket i Kirkeparken ble ikke helt som forventet

Resultatet etter slipingen av asfalten i Kirkeparken ble ikke helt som entreprenøren og oppdragsgiveren håpet på. Nå skal de finne løsning på problemet.

IKKE FORNØYDE: Prosjektlederne Asle Ræder (til venstre) i Tromsø kommune og Carl Søndenaa i Braathen Landskapsentreprenør er ikke helt fornøyde med resultatet av overflatebehandlingen på asfalten, men lover å sørge for at det skal bli bedre.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Onsdag er det overlevering av Kirkeparken mellom entreprenøren Braathen Landskapsentreprenør og oppdragsgiver Tromsø kommune. Fra torsdag morgen skal alt av sperregjerder, brakker, biler, arbeidere og utstyr være borte, og tromsøværinger kan igjen innta mest populære park.

Les også: Raser mot den nye Kirkeparken

Kom ikke til

I innspurten gikk ikke alt på skinner og det gjenstår litt arbeid før entreprenøren er helt ferdig. Slipemaskinene som skulle fjerne de øverste millimeterne av den utskjelte asfalten kom ikke skikkelig til og dermed fremstår overflaten som skjoldete og ujevn.

– I områdene hvor asfalten måtte legges manuelt kom ikke maskinene som skulle blestre asfalten (bitte små stålkuler som sliper vekk asfalten mellom steinene på overflaten, red.anm.) skikkelig til. Overflaten skal være jevnt grå, ikke skjoldet, sier prosjektleder Carl Søndenaa i Braathen Landskapsentreprenør.

STOLT: Prosjektleder Carl Søndenaa i Braathen Landskapsentreprenør viser stolt fram vannspeilet på baksiden av domkirka.  Foto: Ronald Johansen

 

Slipeproblemer

Heller ikke kommunens prosjektleder er fornøyd med resultatet.

– Vi synes ikke det ble tilfredsstillende, nå må vi i tenkeboksen om hva vi gjør, sier Asle Ræder i Tromsø kommune.

Les også: Slik skal de gjøre asfalten fin

Til tross for at asfalten enkelte steder ble slipt fire ganger, var det ikke nok.

– Problemet er at det ikke blir nok vakuum til å få stålkulene til å ta skikkelig i underlaget.

Nedriggingen i Kirkeparken har skjedd gradvis den siste tiden, om mens mesteparten av arbeidsstokken har tatt fellesferie, har Søndenaa og et par arbeidere litt småflikking igjen før også de tar ferie.

SKJOLDET: Entreprenøren forklarer den skjoldete overflaten i Kirkeparken med at slipemaskinene hadde problemer med å komme til på enkelte områder, spesielt der asfalten var lagt manuelt.  Foto: Ronald Johansen

Skal bli fornøyd

Samtidig må entreprenøren finne ut hva de gjør for at overflaten på de asfalterte områdene i Kirkeparken skal holde mål.

– Vi får ikke full oversikt over hvor stort omfang dette har før overflaten er spylt med vann. Det kan hjelpe å få vekk støvet. Vi må i samråd med dem som slipte asfalten og la asfalt, finne ut hva som kan gjøres, og når det kan gjøres. Alle tre skal levere fra seg noe som alle er fornøyd med, sier Søndenaa.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter