Dette må du vite dersom du skal leie ut boligen din i sommer

Skal du leie ut boligen din i sommer? Da bør du oppdatere deg på de nye skattereglene.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Nye skatteregler for korttidsutleie trådte i kraft i 2018. De nye reglene gjelder korttidsutleie av egen bolig. Leier du ut via for eksempel Airbnb vil de nye reglene gjelde deg.

SKATT NORD: Siv Simonsen Kibsgaard, underdirektør i Skatt nord.   Foto: Bård Brinchmann / Skatteetaten

Leier du ut boligen i mindre enn 30 dager er inntektene skattepliktige etter en sjablongmetode. Du kan tjene inntil 10.000 kroner skattefritt. 85 prosent av inntekten over dette beløpet er skattepliktig. Du kan regne med å måtte betale 23 prosent skatt på disse inntektene.

De nye skattereglene gjelder ikke korttidsutleie av fritidsboliger eller boliger du ikke bor i.

– Dette betyr at slik korttidsutleie er skattepliktig på lik linje med tradisjonell langtidsutleie av eiendom, sier underdirektør i Skatt nord, Siv Simonsen Kibsgaard, i en pressemelding.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter