Hurtigruten tømte basseng etter gigantisk regnefeil

En regnefeil på over 40 tonn førte til at hurtigruteskipet MS «Finnmarken» måtte tømme svømmebassenget for vann, melder Dagens Næringsliv.

FRITT FOR VANN: Ved en regnefeil tappet Hurtigruten svømmebassenget på MS «Finnmarken» for vann. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det var etter en rutinekontroll i år at Hurtigruten sendte inn en rapport til Sjøfartsdirektoratet om skipets vekt. I rapporten ble det gjort en regnefeil som sier at vekten på skipet har økt med 41.7 tonn fra sist måling, skriver avisa.

Dette var en feil som verken Sjøfartsdirektoratet eller Hurtigruten oppdaget, noe som førte til at skipet måtte kontrolleres for stabilitet og risiko.

LES OGSÅ: Markerte 125-årsjubileum med plasttiltak: – Dette er vår bursdagsgave til kysten

Tømte bassenget

Etter rapporten kom Hurtigruten til Sjøfartsdirektoratet med nye lastevilkår.

– De hadde tatt ut vekt og tømt bassenget for å komme innenfor kravene. Det var antakelig den enklest tilgjengelige metoden, men det må rederiet svare for, sier Håvard Gåseidnes, fungerende avdelingssjef i Sjøfartsdirektoratet til Dagens Næringsliv.

– Sikkerheten er det viktigste i alle deler av Hurtigrutens operasjon, og derfor valgte vi selv å begrense lastekapasiteten i en kort periode i april og mai mens vi gikk gjennom beregningene i detalj, sier Rune Thomas Ege, kommunikasjonssjef i Hurtigruten.

LES OGSÅ: Hurtigruten har sikret seg avtale med Tromsø Havn (for abonnenter)

Oppdaget feilen

Etter hvert ble Hurtigruten gjort oppmerksom på feilen i rapporten.

– Skipet har aldri vært for tungt. Dette er rett og slett en regnefeil, sier Ege til Dagens Næringsliv.

Feilen har nå blitt varslet til Sjøfartsdirektoratet.

– Vi er kjent med at det ble gjort en regnefeil, sier Gåseidnes.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter