– Jeg hadde aldri sett et slikt dyr før. Jeg sendte en snap til pappa med bilde av dyret, og bare «hva er dette?», forteller Larsen, som først trodde det kanskje var en liten oter eller jerv de hadde funnet.

– Han hadde heller ikke peiling, så jeg ringte politiet som satt meg i kontakt med Viltnemda, som hadde svaret. Det er en mink. De kjente den igjen på de runde ørene og at den ikke hadde noe hvitt på brystet.

Uvanlig funn

Dyret var ikke under familiens trampolinen på Sorgenfri torsdag kveld, så Larsen anslår at det må ha dukket opp i løpet av natten eller tidlig på morgenen siden de oppdaget den fredag formiddag.

Larsen tror det dreier seg om en ung mink. Foto: Isabell Bjørkli Larsen

– Viltnemda foreslo at vi kunne utstoppe eller kaste den, men det var et veldig vakkert dyr så etter å ha fått tips fra en venninne, ringte vi Veterinærinstituttet. De hadde aldri obdusert en mink før og ble veldig overrasket over at vi hadde funnet en her hos oss, forteller Larsen, som sier dette skapte stor ståhei hos familien.

– Guttungen på seks hadde den innpakket på fanget mens vi kjørte bort med den til veterinæren, og døpte den Minkert, forteller Larsen, som er spent på resultatet av obduksjon hos veterinærinstituttet.

Hvor kommer den fra?

Larsen la ut bilde og historien bak på Facebook, og fryktet først at naboene skulle tro hun hadde fått solstikk når hun fortalte hva hun hadde funnet i hagen. Heldigvis hadde hun bildebevis.

– Katten vår var ute i natt, men vi så ingen merker på dyret. Jeg tror dette er en ung mink, så da må man jo lure på hvordan den har kommet seg hit bort på Sør-Tromsøya og om den er alene, sier Larsen.