Minst 18 turister skadd på Svalbard - Tromsø-eid båt krasjet med kai

Minst 18 personer er skadd etter at turistbåten «Aurora Explorer» kolliderte med en kai i Barentsburg søndag. Seks personer er sendt til sykehus – én med alvorlige skader.

Minst en person er alvorlig skadet etter at båten (til høyre i bildet) kolliderte med kaia i Barentsburg. Foto: Sysselmannen 

nyheter

De skadede personene var ombord i en turistbåt med 121 passasjerer. Det dreier seg om en båt med daglige avganger mellom bosetningen i Isfjorden, Barentsburg og Longyearbyen, opplyser operasjonsleder Arve Johnsen.

– Vi jobber nå med å få sendt de skadede turistene til Longyearbyen. Vi avventer også informasjon om skadeomfanget, slik at vi kan vurdere om de skal sendes til fastlandet, sier Johnsen til VG.

Båten eies av Tromsø-selskapet Arctic Explorer AS. Det har ikke lykkes iTromsø å få en kommentar fra daglig leder i selskapet, Stein-Are Blæss Paulsen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 10.15 søndag formiddag.

– Til sammen har seks personer blitt sendt til sykehuset i Barentsburg. Politi og helsepersonell er på stedet nå, vi benytter vårt eget helikopter med lege og redningspersonell, sier han til Nordlys, ifølge NTB.

Foreløpig vet bare politiet skadeomfanget på personen som er opplyst å være alvorlig skadd. Årsaken til ulykken er også ukjent.

Kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø, Hilde Pettersen, sier til Svalbardposten at de sender ekstra personell fra sykehuset for å bistå på Svalbard.

– Det som er klart nå, er at vi sender leger og sykepleiere med ruteflyet til SAS til Svalbard. Det er snakk om 8-9 personer, opplyser Pettersen.

Hun forteller at det er katastrofeledelse i Tromsø.

– Vi vet foreløpig ikke omfanget av ulykken, så vi sender opp folk så det ikke skal være en begrensning, sier hun.