– Det var en søndag ettermiddag at storesøsteren min kom og sa at hun hadde meldt seg på serien. Da fikk jeg også lyst til å sende søknad. Noen uker etterpå fikk jeg e-post om at jeg var en interessant kandidat. Jeg sendte en film av meg selv og dro deretter med fly ned til Oslo på intervju, forteller hun.

Lillenes fikk tilbud om å være en av karakterene i serien, oppgaven var å filme seg selv og hverdagen to ganger i uka i tre måneder.

PERSONLIGHET: Oda har en personlighet som TV2 likte godt, hun passet godt inn i denne serien.

Alltid vært åpen og ærlig

Lillenes mener hun alltid har vært åpen og ærlig om singellivet overfor familien og venner. Hun har aldri hatt noe å skjule. Hun hadde lenge ventet på at noe stort skulle skje i livet hennes.

– En tidligere kjæreste var utro mot meg, og etter det ville jeg bare drite i alt og leve singellivet fullt ut. Jeg hadde planer om å kjøpe et stort hus og få meg hunder, flirer hun.

Som singel dro hun mye ut på fest, møtte forskjellige gutter og gjorde det hun følte for.

– Det er lettere å være spontan når man er alene og ikke trenger å ta hensyn til en annen person. For meg var det deilig å bli bedre kjent med meg selv og nyte livet med vennene mine, forteller hun.

Helomvending

Samme dag som hun var på intervju i Oslo møtte hun Jonathan, som skulle vise seg å bli en viktig person for henne. De ble gode venner og holdt kontakten da Lillenes dro hjem til Tromsø igjen. Ikke lenge etterpå fikk hun en pakke i posten, Jonathan hadde sendt sko og jakke i gave.

– Jeg ble utrolig glad, men tenkte ikke så mye over det. Vi var jo venner, men jeg ville gjøre noe tilbake så jeg dro ned til Oslo for å overraske han på bursdagen hans, forteller hun.

Ved andre besøk begynte Lillenes å merke følelser hun ikke hadde kjent på en stund. Hun ble forelsket i Jonathan.

– For Jonathan var det kjærlighet ved første blikk, for meg var det ikke det.

Det var da helomvendingen for Lillenes skjedde. Hun gikk fra å være singel til å bli forelska i en god venn, som til gjengjeld allerede var forelsket i henne. Jonathan får en stor rolle i hverdagen til Lillenes og er med gjennom hele serien. Hun har filmet både oppturer og nedturer, og viser hvordan man takler avstandsforhold og konflikter.

Klar beskjed

Lillenes har en klar beskjed til de single der ute:

– Ikke slå dere til ro med det første, ras fra dere og lev livet først. Og til dere som har blitt såra, ikke gi opp håpet. Ta alt du lærer fra tidligere forhold som en lærdom og erfaring. Og se fremover!