Denne uka startet utfyllingen på Juldagan nedenfor Meieriet på Strandkanten, for det som skal bli boligprosjektet Skir. Utfyllingen krever mer enn 62.000 kubikkmeter masse, og tilføyer Tromsøya omtrent 8.000 kvadratmeter, opplyser entreprenøren Peab i en pressemelding.

Bygger først molo

I første omgang skal det etableres en omfangsmolo som skal være ytterkant mot sjøen, og som skal holde selve fyllingen på plass. Steinmassene til moloen hentes fra Vannøy i Karlsøy kommune. Selve fyllingen innenfor moloen utføres med masse fra Tromsø-området.

Det meste av fyllingen skal leveres og bygges fra sjøen, for å minimere ulempene for nærmiljøet, heter det i pressemeldingen.

Ferdig om 2,5 år

Boligprosjektet skal ha 171 leiligheter og seks bryggehus på bryggekanten. Alle boligene får sør- eller østvendte balkonger, og det blir etablert en strandpromenade rundt boligene. Leilighetene strekker seg fra 36 kvadratmeter store ettromsleiligheter, opp til 140 kvadratmeter, opplyser salgssjef i Peab eiendomsutvikling nord AS, Ingvild Bratterud.

Bryggehusene er på 117 kvadratmeter, fordelt på to etasjer.

Byggestart er planlagt til høsten, og forventet ferdigstillelse er i årsskiftet 2020/2021. Så langt er omtrent 30 prosent av boligene solgt.

MOLO: Det etableres først en molo, før det skal fylles i med steinmasser innenfor moloen. Foto: Peab Eiendomsutvikling Nord As
FERDIG om 2,5 år: Slik skal boligprosjektet se ut når det står ferdig i årsskiftet 2020/2021. Illustrasjon: Peab
I gang: Arbeidet er i gang med prosjektet. Omtrent 30 prosent av boligene er solgt. Illustrasjon: Peab