– Vi håper at vi kan få et slåtteenger der igjen, en naturtype som er utrydningstruet. Man har slutta å ha dyr på beite, så mange av de artene som var i slåttengen er på vei til å bli borte. Hvis man ser for seg en blomstereng, er det snakk om planter som blåklokke, engkalv og alle slike blomster som bier elsker, sier Margrethe Rabås, friluftsrådgiver i Byutvikling.

Kjørte over kulturminner

Rabås forteller at det hele startet da kommunen ryddet opp etter campingplassen som hadde vært i området i flere år.

Campingplassen ble drevet av et lokalt idrettslag, men måtte fjernes etter pålegg fra kulturminnemyndighetene.

– Park- og friluftsavdelingen i Byutvikling sa ifra til idrettslaget om at campingen måtte fjernes. Fylket hadde dessuten fått pålegg fra kulturminnemyndighetene, da kulturminner hadde blitt kjørt over som følge av campingaktiviteten. I tillegg er det et friluftsområde som er eid av kommunen og ikke en regulert campingplass, sier Rabås og fortsetter:

– Etter campingplassen var det sår i terrenget. I fjor fjernet vi 12–13 gamle plattinger som hadde blitt brukt som oppstillingsplasser for campingvognene, og i år begynte vi med såing og med å spre jord utover området.

Sikter til et naturlig utseende

Selv om campingaktiviteten ikke kunne fortsette, håper kommunen at idrettslaget vil fortsette å drifte toalettene i området.

Nå ser kommunalt ansatte fram til å fortsette arbeidet i Steinsvik.

– Da vi var ferdig med å rydde opp, fraktet vi jord og nordnorske gressfrø-arter som skal gi området et naturlig utseende etter hvert som de gror, sier Rabås.

Tilrettelagt for alle

Hun opplyser videre at kommunen har planer om å dra ut til høsten og spre frø fra blomsterplanter utover området.

– Det blir fint å se hvordan det blir til slutt. Det er veldig mange turister og mye folkeliv i det området. Kommunen eier et lite strandområde i Steinsvik, og landskapet er tilrettelagt for allmennheten.