Nær én av tre i Troms venter å få bedre råd i året som kommer, og andelen som venter å få dårligere råd faller kraftig. Det skriver Gjensidige i en pressemelding.

Siden 2010 har Gjensidige avholdt en samfunnsundersøkelse hvor 4.400 nordmenn blir spurt om deres forventninger til egen privatøkonomi. Ifølge årets undersøkelse oppgir 30 prosent av de spurte i Troms at de venter å få bedre økonomi i året som kommer.

Tallet er det samme som i fjor, men andelen som venter å få dårligere råd faller fra 14 til åtte prosent. Det er blant de laveste i landet.

- I sum gjør dette Troms til et av fylkene med sterkest optimisme, sier Christian Haraldsen, som er kommunikasjonssjef i Gjensidige, i pressemeldingen.

Ifølge undersøkelsen til forsikringsselskapet er det spesielt i aldersgruppene mellom 30 og 60 år at optimismen har lagt seg på et lavere nivå enn tidligere. Blant de under 30 og over 60 år er optimismen på vei tilbake mot gamle høyder. De fleste optimistene er under 30 år. Der venter flere enn halvparten å få bedre økonomi i året som kommer.

- I denne aldersgruppen er det mange som skal gå fra skole til jobb, eller som er tidlig i karrieren og venter rask lønnsøkning. I tillegg er unge ofte optimistiske av natur, sier Haraldsen.