Frykter meierikrise: – En situasjon som kan bli alvorlig

Tine frykter at den ekstreme tørken i Sør-Norge som får stadig flere bønder til å slakte kyrne sine, skal føre til melkemangel.

Illustrasjonsbilde  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

nyheter

I brevet til Landbruksdepartementet, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag skriver Tine at det er en økende fare for underskudd av melk utover høsten og vinteren, ifølge Klassekampen.

«I mange deler av landet kan situasjonen fortsatt avhjelpes dersom det kommer regn de nærmeste dagene, men værprognoser indikerer ikke vesentlige nedbørsmengde», skriver Tine.

Norske bønder fortviler over den verste sommertørken siden 1947 skriver E24. Tørken har ført til fôrmangel, og mange bønder har begynt å slakte besetningene sine. I brevet ber Tine om et møte med departementet og organisasjonene for å drøfte tiltak som kan stimulere melkeproduksjonen.

– Tine har ennå ikke avgjort hva slags råd vi skal gi departementet, som avgjør slike spørsmål. Brevet er ment som et varsel om en situasjon som kan bli alvorlig, sier organisasjonssjef Eli Reistad i Tine til Klassekampen.