SVT skriver at det onsdag morgen foregår 36 redningsoppdrag rundt om i Sverige, og at det settes to italienske fly på oppdrag fra EU inn i løpet av dagen for å hjelpe til med slukningsarbeidet. Morgan Isaksen fra Tromsø er også blant de mange som hjelper til med slukningsarbeidet.

– Sola brenner intenst. Det er 32 grader på bakken, i cockpiten varierer det mellom 45 og 50, skriver Isaksen i et innlegg på sin Facebook-side som du kan lese under her.

19 timer i lufta de siste to døgnene

Han har flydd i totalt 19 timer av de siste 34 timene over skogbrannen som herjer over svenskeskogen. Hele 85 hektar skog er nedbrent, melder Isaksen.

INFERNO: Morgan Isaksen havnet midt i flammeinferno i Sverige.

– Røyken siver inn gjennom den lille luka i døra. Flightsuiten er for lengst byttet ut med T-skjorte og shorts. Heten og stanken fra brennende lyng og tjære er intens. Svetten renner, kjeften er tørr, skriver Isaksen, og fortsetter:

– Flammene sprer seg ut over alt. Har man bomba noen bøtter langs ei 200 meters linje, kan man bare rykke tilbake til start. For jaggu f... brenner det ikke på nytt der.

Verste i moderne tid

Områdene Gävleborg, Dalarna og Jämtland er særlig hardt rammet av de kraftige skogbrannene, og NRK melder at svenske myndigheter for første gang har innført ildforbud i hele Norrbotten i tillegg.

Skogbrannene i Sverige omtales av VG som de verste i moderne tid. Seks norske helikoptre deltar i slukkingsarbeidet i Sverige. Ytterligere to settes nå inn i landet, der også fire frivillige brannmenn fra Stjørdal og Selbu deltar i slukningsarbeidet i Jämtland og Härjedalen.

– Gud hjelpe meg vel det skal bli godt med vinter snart, avslutter Isaksen Facebook-innlegget med.

Se hele innlegget her (innlegget er gjengitt med tillatelse fra Isaksen):