Her åpner Andreas (103) den nye hagen på Laureng dagsenter

Etter flere år med elendig hage, fikk beboerne på Laureng dagsenter endelig kjenne på følelsen av bållukt og solstek igjen.
nyheter

Tirsdag kunne Laureng dagsenter nemlig åpne den nye hagen til strålende sol og skyfri himmel.

– Det var helt fantastisk at vi fikk til å åpne den når det var slikt vær. Vi var klar over at det kom til å bli godt vær, så det var litt bevisst at vi valgte å åpne hagen på tirsdag. Vi tenkte at vi måtte smi mens jernet er varmt, så vi kjøpte inn det vi skulle kjøpe og hentet inn stoler og bord på mandag, så vi var ganske effektive, forteller Karin Ingeborg Guttormsen, som er assistent på Laureng dagsenter, og som var med på å arrangere åpningen av hagen.

LES OGSÅ: Svingte seg i Bukta

– Elendig hage

Ifølge Guttormsen er den nye hagen en klar forbedring fra den forrige de hadde.

– I mange år har vi hatt en elendig hage. Det har blitt gjort et dårlig grunnarbeid, og steinene som har ligget der har nærmest vært en berg-og-dal-bane. Det er nesten så vi ikke har turt å ha beboerne ute. Når vi endelig fikk gjennom at vi skulle få en ny hage, fikk vi slettet bakken, kjøpt nye planter, ny steinhelle, og ny gressplen, sier Guttormsen.

– De som bor her er jo fra 70 år og oppover, så det er viktig at de får nyte uteplassen.

LES OGSÅ: Kanestrøm: – Det er en skandale (for abonnenter)

Bållukten ga minner

Med egen bålplass fikk flere av beboerne minner fra sine tidligere år.

– Når de kjenner bål- og grillukten, noe de sjeldent kjenner på dagsenteret, så setter det utrolig mange tanker og følelser i sving. Det er veldig positivt for dem. Det var en beboer som sa til meg: «Gud, så deilig bållukt. Dette har jeg ikke kjent på mange år», og det forteller litt om hva det betyr for dem. Man tenker ikke over at de er i en slik situasjon hvor de ikke kan tilbringe stunden ved et bål og grille, sier Guttormsen.

Kan gi nytt giv til kafeen

Med godt vær regner Guttormsen med at den nye hagen kommer til å bli hyppig brukt blant beboerne.

– Den kommer nok til å bli brukt så snart det er mulighet for det. Vi har i tillegg en kafé som er i tilknytning til hagen, og vi merker at det er mange beboere og besøkende som bruker den mer nå. Med flere folk i kafeen, vil den også øke i verdi, noe som gjør den mer lønnsomt å drive, sier Guttormsen.