Norsk mikrohelikopter har styrtet ved Kilpisjärvi - én omkom

Hovedredningssentralen melder på Twitter at et norsk mikrohelikopter med to personer om bord har styrtet i nærheten av Kilpisjärvi.

En nordmann omkom, og en ble lettere skadd da et gyrokopter styrtet ved Kilpisjärvi i Finland lørdag ettermiddag.  Foto: Gareth Hutton / NTB scanpix

nyheter

Hovedredningssentralen Nord-Norge skriver at de koordinerer en redningsaksjon sammen med den finske redningstjenesten, og at det er to norske ambulansehelikoptere på vei til stedet. Det er snakk om et gyrokopter.

De meldte om ulykken klokken 18.26.

– Én luftambulanse er fremme i aktuelt område og avsøker området. Helikopter nr to er fremme om få minutter, skriver Hovedredningssentralen på Twitter klokken 18.50.


NRK-redaktør Morten Ruud (57) omkom i Nord-Finland

Det var 57 år gamle Morten Ruud fra Lakselv som mistet livet i ulykken i Nord-Finland lørdag kveld, bekreftet politiet.

 

To personer om bord

Hovedredningssentralen melder klokken 18.59 på Twitter at helikopteret er norskeid og har plass til pilot og én passasjer. Været i området betegnes som bra, med høyt skydekke og ingen nedbør. Det er for øyeblikket ingen indikasjoner på hva årsaken til ulykken kan være.

Klokken 19.15 meldte hovedredningssentralen at status på de to som var om bord i gyrokopteret for øyeblikket er uavklart, men at redningstjenesten er i kontakt med den ene om bord via en dårlig mobillinje.

– Helikoptrene har funnet skadestedet og går inn for landing og medisinsk assistanse, melder hovedredningssentralen på Twitter klokken 19.30.

Én omkom, én lettere skadd

Hovedredningssentralen opplyser i en pressemelding klokken 20.00 at de har avsluttet søket og at de involverte nå er under helsevesenets kontroll. En person omkom, og den skadde er på vei til sykehus i Norge.

Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken like før klokken 18.00 lørdag kveld. Det var en av de to om bord i gyrokopteret som varslet om ulykken via en tredjepart. To ambulansehelikopter - ett fra Tromsø og ett fra Evenes - ble varslet og satt inn i hendelsen. Etter et søk i området, ble ulykkesstedet lokalisert og helikoptrene gikk ned for å begynne medisinsk assistanse.

Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent. Det ble ikke oppfanget noe nødsignal i forkant av ulykken.

Her kommer mannen i 50-årene, med lettere skader, til UNN.  Foto: Tore Kristiansen

 

Den lettere skadde mannen er bragt til UNN.

– Vi har fått inn en mann i 50-årene, med lettere skader, som er lagt inn til observasjon, sier pressevakt på UNN, Jan Fredrik Frantzen.