Meteorologene bekrefter:

Nå kommer Kola-knallværet med 25 grader og strålende sol

Til helga kommer høytrykket fra Kola for fullt, og vi kan forvente oss strålende badevær og oppimot 25 grader.

NÅ BLIR DET VARMT: Til helga er det bare å finne fram badebukse og solbriller. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Været kommer til å holde seg sånn som det er nå de neste dagene med spredte byger og rundt 15 grader. Spesielt onsdag kan det komme en del byger, men disse vil hovedsakelig holde seg på innlandet.

– Det vil ikke være kaldt, men heller ikke badetemperaturer. Det kan også komme torden, men dette skal holde seg i indre strøk. Det er mulig tordenværet sniker seg ut mot kysten, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Eirin Arnesen.

Det vil være lite vind de neste dagene.

Opp mot 25 grader

Men natt til fredag kommer det til å snu.

– Da kommer vi til å merke at temperaturene går opp og skyene forsvinner. Høytrykket fra Kola kommer til å bygge seg opp tydelig, sier Arnesen.

Hun varsler at helgetemperaturene vil komme opp i 25 grader.

– Det vil bli bra, nå må vi bare overleve de neste dagene. Høytrykket er stort og plassert rimelig gunstig for oss. Prognosene for helga er veldig sikre nå, sier vakthavende meteorolog.

Det kan bli noe vind fra øst og sørøst, men dette vil være en litt varmere vind.

Ustabilt neste uke

Fra og med mandag neste uke vil været være mer ustabilt.

– Høytrykket vil forflytte seg. I løpet av uka vil det blir mer byger og det kan bli litt kjøligere. Vi vil fortsatt ha sommervær, men det blir mer ustabilt.