Nå legger denne sentrumsbutikken ned

I august legger klesbutikken Urban ned på Nerstranda.

STENGER DØRENE: Urban på Nerstranda stenger dørene i august.  Foto: Marianne Louise Lein Moe

nyheter

Kontrakten med Nerstranda går ut i august. Denne blir ikke fornyet.

Julie Haukland Karlsen, butikksjef på Urban Nerstranda.  Foto: Privat

- Urban jobber med et nytt konsept. Dette skal inn på butikker som er over 400 kvadratmeter, og lokalet på Nerstranda er for lite. Derfor velger vi å ikke fortsette der, sier butikksjef på Urban Nerstranda, Julie Haukland Karlsen, til iTromsø.

Det nye konseptet har ifølge Karlsen startet opp syv andre plasser i landet, blant annet i Oslo, Stavanger, Bergen og på Strømmen.

- Vurderer alle kontraktene

På Nerstranda er det fem ansatte.

- Det har vært en del naturlige utskiftninger den siste tiden, og alle som jobber der var klar over at butikken skulle legges ned da vi ansatte dem. Hvis de ønsker å jobbe på Jekta og det er behov for flere der, tar vi dem selvfølgelig med videre, sier driftssjef André Tier.

Urban på Nerstranda åpnet for omtrent ni år siden.

- Vi kommer til å vurdere alle kontrakter vi har nå. Det er ingen dramatikk rundt nedleggelsen på Nerstranda. Butikken begynte å bli sliten; skulle vi videreført kontrakten måtte den pusses opp. Med tanke på størrelsen ville det blitt en feil investering, sier Tier.

Ønsker å få nytt konsept til Tromsø

Det nye konseptet heter «play store».

- Vi vil ha mer lekne elementer inn i butikkene, som bordtennisbord. Vi skal gi varemerkene mer plass, så de kommer tydeligere fram. Det skal være mer teknologi. Slike butikker er et mer internasjonalt fenomen, sier Tier.

Han bekrefter at de ønsker å innføre konseptet i Tromsø, men at også lokalet på Jekta er for lite.

- Det er ingen garantier, men vi ønsker å få det til Tromsø. Det handler om timing, vi må finne riktig lokale til riktig pris.

Men butikken på Jekta blir enn så lenge.

Det er usikkert når i august butikken på Nerstranda stenger dørene for godt.