Nå er flesteparten av tallene fra årets Buktafestival offentliggjort.

Det var totalt 17.500 publikummere, inkludert lørdagens Bukta for alle.

Se iTromsø-fotografenes beste bilder fra Bukta her! (for abonnenter)

– Mindre øl enn i fjor

Torsdag var det 4.000 publikummere, fredag 4.500 og lørdag var det utsolgt med 6.000 publikummere. Det var 3.000 publikummere på gratisarrangementet Bukta for alle, lørdag.

Det ble solgt totalt 22.000 liter øl, 2.400 fesk og potedes, 3.000 fiskekaker (inkludert de som ble gitt bort gratis under Bukta for alle), 1.700 fesk og bacon, 60 kilo lodde, 7.500 bolinhos, 400 sildeburgere og 1.600 vafler.

– Vi har solgt mindre øl enn i fjor, men da var det et ekstremt godt år. Været har nok hatt en innvirkning på både øl- og billettsalg, men vi måler ikke suksessen etter antall solgte billetter. Vi vet at folk kanskje blir sittende lenger innendørs når været er dårlig, sier festivalsjef Marianne Saus.

Fornøyd: Vikarierende festivalsjef for Bukta, Marianne saus.

Noe av det som var mest populært var Bukta-ølet.

– Vi holdt av 900 liter hver dag, men det ble utrolig kjapt utsolgt.

For mange er også maten en svært viktig del av festivalen. Det kommer likevel ikke som noen overraskelse at det er fesk og potedes som er den store vinneren i år.

– Det var helt klart den mest populære. Selv om vi har solgt flere fiskekaker så ble disse gitt bort gratis til barna under Bukta for alle, og bolinhosen ble solgt flere sammen i poser.

Kult med lodde

Det er likevel de 60 kiloene med lodde som overrasker Saus mest. Disse ble brukt i Mathallens rett loddofrito.

– Jeg synes det er så kult. Det ser ut som folk har omfavnet denne styggpene fisken ganske bra, sier Saus.

Ellers opplever hun at avviklingen gikk ganske smertefritt

– Det var veldig lite kø på salgsbodene. Under det største trykket på hovedbaren måtte man vente i fem minutter, det var det lengste. Det var også litt kø på toalettene lørdagskvelden, men den løste seg opp etter hvert.

Et gåsehudøyeblikk

Saus har vært vikarierende festivalsjef for Lasse Pettersen, da han har vært i pappapermisjon. Hun synes det har gått veldig bra.

– Staben har vært helt unik og de har hjulpet meg så mye. Jeg har hatt det kjempegøy hele perioden.

– Er det et øyeblikk du vil trekke fram fra årets festival?

– Ja, jeg har et gåsehudøyeblikk som oppsto da jeg sto bak området på en gressodde og hørte på Bel Canto, samtidig som jeg hadde vakthavende meteorolog på telefon. Akkurat da Bel Canto spilte «Shimmering, Warm and Bright» fortalte meteorologen at lynsky nummer to hadde passert oss og at det ble godt vær resten av lørdagen. Da kjente jeg på en stor lettelse, sier Saus.