Kari Helene Skog skal dele av både privatlivet og favorittmusikken sin på «Sommer i P2», et program hun har et nært forhold til.

– Jeg kommer til å være relativt utleverende om opplevelser som har formet meg og betydd mye for meg. Jeg kommer til å brette ut både hjertet og sjela, forklarer hun.

Skog har jobbet som prosjektleder for Filmverftet, sittet i Nord-Hålogaland bispedømmeråd, og hun er daglig leder i Skog Managment. Nå er hun ute i mammapermisjon. For henne er det viktig å være åpen om privatlivet.

– Jeg har skjønt at det er viktig å fortelle om sitt eget levde liv. Folk har et behov for å speile seg og se eksempler på hva et normalt liv er. Jeg kommer til å snakke om at ingenting er privat, og alt er politikk.

Det skal snakkes om sorg, kjærlighet og stor glede. Men helt konkret hva hun skal snakke om, vil ikke Skog fortelle

– Folk må bare lytte hvis de vil ha «juicy details», sier hun lattermildt.

Vant til å være åpen

Å være utleverende om privatlivet i offentligheten er ikke nytt for Skog. Som barn på Skjervøy med en far som giftet seg på nytt igjen, er hun vant til oppmerksomhet rundt det private.

– Det var ganske vanvittig. Det var en tid der det var veldig vanskelig å gjøre noe sånt for prester, særlig i Nord-Norge. Pappa har vært rimelig utleverende i mediene fra jeg var ganske ung, så jeg har aldri vært redd for sanksjoner eller konsekvenser av å være åpen.

– Hoppet av glede

Sendingen vil vare i én time. Skog forteller hun grugleder seg til å høre sendingen. Aller mest er hun spent på tilbakemeldingen fra venninnen Kjersti.

– Vi pleier å diskutere hver sending sammem og har snakket mye om hva vi ville ha tatt opp dersom vi skulle være med. Plutselig var det min tur. Jeg føler meg veldig beæret, og hoppet av glede da jeg ble spurt, sier Skog, og legger til:

– Jeg regner med å få knallhard tilbakemelding av Kjersti.

Skal høre alene

Programmet vil bestå av en halvtime med prating, og en halvtime musikk som Skog selv har valgt ut.

– Jeg kommer til å spille min absolutte favorittmusikk, og låter som har betydd veldig mye for meg. Det blir mange ulike sjangere. Så kommer jeg til å åpne med dronninga, Nina Simone.

Episoden, som er produsert av Sigrid Agnethe Hansen, sendes klokken 9 fredag formiddag. Skog skal høre på den helt alene.

– Jeg vurderte å samle venner, men hvis det blir for intimt å høre på, er det fint å kunne være alene.