Nå er det ikke som om arbeidene har pågått i hemmelighet og mange har nok fulgt arbeidet med argusøyne. Det har naturlig nok også prosjektlederne Henriette Jordheim og Asle Ræder.

STORGATA FØR OG NÅ: Også storgata har fått et ansiktsløft.Håkon Steinmo/Privat requireReady(['lib/image.compare.slider'],function(ics){});

– Vi synes arbeidet egentlig har gått bra og ligger i rute til tross for at det kan være utfordrende å arbeide i et bymiljø som i Storgata med ledninger i grunnen, sier Jordheim til iTromsø.

Heldigvis har kommunen hatt et godt samarbeid med det Jordheim beskriver som «tålmodige» gårdeiere.

FRA SIDEN: Kirkeparken sett fra siden i 2008 og i dag.Håkon Steinmo/Dag Sørli requireReady(['lib/image.compare.slider'],function(ics){});

Overvåket arbeidet

– Vi har også hatt tett dialog med Riksantikvaren, Fylkeskonservatoren og Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) som har overvåket arbeidet med arkeologer, legger Jordheim til. Etter sitt arbeid kunne de vise til 65 nye og intakte graver, en ring, knapper, klesrester og to liggende gravsteiner.

2016: Kirkeparken ble også flittig brukt da Pokemon Go! var på sitt mest populære. Spillerne lot seg ikke forstyrre av arbeidet som pågikk rundt dem. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Med så mange kommuniserende etater, entreprenører og gårdeiere, kan det nok være vanskelig å koordinere arbeidet.

– Vi har jo hele tiden visst at her har vært usikkerhetsmomenter, men det ser ut til at vi kan ferdigstille til planlagt tid. God dialog har gitt gode resultater, fortsetter Jordheim.

Hun har også bare godord om arbeidet som har blitt gjort.

Tidkrevende

– Her snakker vi om flinke folk med høy kompetanse. Det ser vi på utførselen på både murer og heller. Dette er nøyaktig arbeid og har derfor vært tidkrevende.

Personlig ser Jordheim fram til å kunne presentere en ny kirkepark.

PARK: Snart er oppussingen av Kirkeparken ferdigstilt. Foto: Håkon Steinmo

– Den gamle var jo veldig slitt, særlig dekket i parken som var litt asfalt og litt grus. Nå har vi lagt til rette for at folk kan benytte parken bedre. Det er for eksempel enda flere benker og med varme i dekket og kirketrappene slipper folk å på glatthålka.

Og ikke minst hvordan parken tilpasser seg årstidene framover.

2016: Slik så parken ut da man begynte arbeidet med å oppgradere den. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Jeg gleder meg til å se den vinterstid. Og på våren og til sommeren når blomstene og staudene vi har plantet blomstrer. Jeg håper virkelig at den nye Kirkeparken kan bli en møteplass for alle som bruker sentrum. Jeg synes kommunen kan være stolte over gjennomføringen av prosjektet. Det er et lite smykke vi har fått, avslutter Jordheim.