Passasjerer velger snarveier fremfor å følge instruksene

Flere hurtigbåtpassasjerer velger å hoppe over gjerdet ved havneterminalen fremfor å følge instruksene.

GÅR OVER: Her går en av passasjerene over gjerdet istedenfor å følge de andre passasjerene gjennom havneterminalen. FOTO: Christer Pedersen 

nyheter

Enkelte passasjerer som går av hurtigbåten ved Prostneset Havneterminal velger å gå over gjerdet fremfor å gå gjennom terminalen slik skiltene viser.


Kritiserer Havneterminalen for dårlig tilrettelegging for svaksynte:

– Når det er så dårlig skiltet, finner vi ikke fram

Prostneset Havneterminal har vært åpen for publikum i rundt tre uker. Likevel er ikke alt på plass helt enda, og Norges Blindeforbund etterlyser bedre universell utforming.

 

Fungerende havnedirektør, Randi Thørring, sier at det er av sikkerhetsmessige årsaker at alle skal gå gjennom terminalen når de kommer med hurtigbåt.

FØLGER VEIEN: Flere av passasjerene skjønte at de måtte gjennom havneterminalen for å komme seg ut. FOTO: Håkon Steinmo 

– Vi jobber med å sikre slik at folk ikke skal kunne hoppe over gjerdet. Det er skiltet, men vi må se om vi må iverksette ytterlige skilting for å unngå problemer som dette, sier hun.

Thørring forteller også at det skal komme nye permanente skilt som viser hvor folk skal gå når torget er ferdig.


Kommunen skal granske trafikken rundt The Edge:

– Har et ansvar for at veiene har tilfredsstillende standard

Tromsø kommune skal undersøke om det er behov for å utbedre veien utenfor hotellet The Edge.

 

Ifølge terminalkoordinator Elisabet Arnesen, er det ikke meningen at folk skal ferdes langs kaia hvor hurtigbåtene kommer.

– Det er en grunn til at vi har satt opp sperring, folk skal ikke gå andre steder enn der det er skiltet, påpeker hun.

Mye trafikk

Thørring opplyser om at det er mye trafikk ved havneterminalen på dagtid. Både busser og lastebiler kjører inn og ut fra terminalområdet.

GRUNN TIL SPERRING: Terminal koordinator Elisabeth Arnesen påpeker at det er en grunn til at det er satt opp sperring. FOTO: Håkon Steinmo 

– Det er mye trafikk til tider, og vi ønsker ikke at folk skal gå der hvor bussene kjører. Jeg ser at det er en problemstilling at de som kommer med hurtigbåten velger den raskeste veien ut.

– Hva er meningen med fortauet langs kaia da?

– Det har med estetikk og design å gjøre, det er flere steder rundt terminalen hvor dekket er forskjellig, svarer Arnesen.

– Ikke innlysende

Ron-Harry Røstad har tidligere i år skrevet en anmeldelse av Tromsø Havn Prostneset for iTromsø. Han mener at det som passasjer er det ikke innlysende at døra inn til terminalen fra hurtigbåten er den som er lengst unna.

GÅR FEIL: En stor andel av passasjerene gikk feil da de skulle til hurtigbåten. Noen av dem hoppet over gjerdet. Foto: Christer Pedersen 

– Slik jeg opplevde det var det sånn at når man kommer fra båten står det ikke noe skilt om at inngangen er der. Det har nok oppstått forvirring når det gjelder hvilken inngang man skal bruke, sier han.

På havneterminalen står de besøkende for underholdningen

Det legges opp til spontane musikkopplevelser på Prostneset.

 

Da iTromsø var på kaia tirsdag hoppet én av passasjerene som kom med hurtigbåten klokka 10.00 over gjerdet, resten av passasjerene fulgte skiltingen og gikk gjennom terminalen. Da båten skulle gå til Finnsnes og Harstad senere på dagen var det mange passasjerer som hopper over gjerdet for å komme til båtene.