Alt av Turbos turutstyr er utlånt nå som sommervarmen er tilbake

Alle telt, soveposer, stormkjøkken og fiskeutstyr er utlånt i sommervarmen. – Vi ser at været preger tilbudet.

FORNØYD: Selvom temperaturen har litt å si for utlån av utstyr, er daglig leder ved Turbo, Steinar Dahl fornøyd med sommeren. Arkivfoto: Tobias Henriksen 

nyheter

Sommeren i nord har satt sitt preg over utlånstilbudet i byen. Daglig leder ved Turbo, Steinar Dahl, er ikke overrasket over at godt vær har noe å si for mange.

– For oss har været vært til dels merkbart. Men de som ikke er så avhengig av godt vær for å være ute i aktivitet, sånn som barn og ungdom, har lånt sykler og andre ting, sier Dahl.

Han kan også fortelle at de gjennom blant annet brukt utstyr har klart å få inn så mange barnesykler at de aldri har vært tom.

Utlånstjenesten Turbo drives av kommunen i samarbeid med Tromsø Røde Kors, og tilbyr gratis utlån av tur- og fritidsutstyr til dem som trenger det.

Fri for telt og soveposer

Frem til 1. juni hadde Turbo lånt ut utstyr til drøye 2.300 mennesker. I sommermånedene juni og juli tipper Dahl at et sted mellom 300 og 400 mennesker har benyttet seg av utlånstilbudet.

– Det var en økning da temperaturen ble høyere. Etter denne uka har vi ingen telt eller soveposer igjen. Vi har også lånt ut alle stormkjøkkenene vi har disponibelt, sier Dahl.

Nå har de noen få sykler til voksne igjen, men alt av fiskeutstyr er delt ut til familier som skal på tur.

– I Tromsø har vi en del fastboende som har behov får å låne utstyr, men vi ser også at det er andre som benytter seg av tilbudet, forteller han.

Studentene er tilbake

I slutten av juli har de merket at en andel studenter er tilbake i byen. Studentene benytter seg av Turbo store deler av året, men Dahl opplever også at enkelte studenter som blir igjen i byen over sommeren for å jobbe, også kommer for å låne utstyr. På vegne av Ishavskysten Friluftsråd, får Turbo låne ut åtte kanoer. Kanoene kan brukes over en periode på fire dager.

– Vi har sett at forespørselen på kano tar seg veldig opp når temperaturen i lufta øker, forteller Dahl.

Han forteller også at de er opptatt av at alt utstyr skal være av bra kvalitet og trygt å bruke, slik at folk får en god opplevelse på tur.

– Vi har mye aktivitet på verkstedet vårt, vi er opptatt av at alt utstyr skal vedlikeholdes.