Hans Kristian Amundsen (58) døde søndag

Det var den tidligere Nordlys-redaktøren som døde på joggetur nord for Skoganvarre.

Hans Kristian Amundsen ble funnet omkommet ved Skoganvarre søndag kveld.  Foto: NTB/Scanpix

nyheter

Søndag kveld ble en mann i 50-årene funnet omkommet få meter fra E6, like nord for Skoganvarre i Finnmark. Mandag ble det offentliggjort at det var tidligere Nordlys-redaktør og Arbeiderparti-mann Hans Kristian Amundsen som omkom. Amundsen kommer opprinnelig fra Skoganvarre.

Amundsens kone, Karen Marie Berg, skriver i et offentlig delt innlegg på sin private Facebook-konto mandag morgen at det er Amundsen som er omkommet.

Berg skriver:

«Nå er alt mørkt. Vår elskede pappa og kjæreste døde i går. Han dro ut på en joggetur i går formiddag og kom ikke tilbake. Jeg klarer ikke å ta innover meg at vi skal leve videre uten deg, men du vil være med oss hver dag. Vi elsker deg uendelig høyt, min kjære.»

Ble funnet ved Skogsvei

Klokken 09.37 bekrefter også politiet i Finnmark at det var Amundsen.

De skriver i en pressemelding at Amundsen hadde vært på en joggetur og startet ut kl.12.00 søndag formiddag. I 18.30-tiden ble han meldt savnet av familien og det ble da igangsatt en leteaksjon.

Litt etter klokken 21.00 ble den savnede funnet omkommet ved en skogsvei av frivillig letemannskap.

Det er ingenting som tilsier at noe kriminelt har skjedd eller at han skal ha vært utsatt for en ulykke. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Etter å ha vært nyhetsredaktør i Dagbladet, Finnmark Dagblad og Arbeiderbladet, ble Amundsen senere administrerende direktør og sjefredaktør i Nordlys i 2001. Han ble sittende i stillingen fram til 2011. Da gikk han over til politikken og ble statssekretær for fiskeri- og kystdepartementet. Noen måneder senere ble han statssekretær ved Statsministerens kontor, under Jens Stoltenberg, hvor han hadde ansvar for pressesaker.

Skrev bok

Senere ble han leder av Aps sekretariat på Stortinget, før han sa opp stillingen sin i januar i år.

I februar fikk han jobben som konstituert konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt hos Bane Nor.

Han skulle i høst gi ut boken «Vi er et lite land, men et stort folk. Slik samlet vi Norge 22. juli - 22. august».

Amundsen ble 58 år.

iTromsø oppdaterer saken.