1. september arrangeres «Messen for de store anledninger» på Radisson Blu. Messen er et samarbeid mellom iTromsø og Radisson Blu.

En del av programmet under arrangementet er et bruktmarked for brudekjoler, samt bunader og dresser.

– Jeg tror dette er det aller første bruktmarkedet for brudekjoler i Tromsø. Mange vet ikke hva man skal gjøre med plagget, og som regel tar det mye plass. Jeg snakker av egen erfaring for å si det sånn, sier eventansvarlig i iTromsø, Carina Hansen.

Selger sin egen kjole

Hun skal selv selge brudekjolen sin på markedet.

– Jeg kan ikke la den ligge hjemme i årevis i håp om at en slektning kanskje vil bruke den. Det er slettes ikke sikkert at den er like kul da heller. Bare se på brudekjolene fra 80-tallet med gigantiske puffermer. De ville man kanskje ikke hatt på seg nå, påpeker Hansen.

Dersom du ønsker å selge din brudekjole, trenger du ikke å være til stede på selve markedet.

– Vi kommer til å bemanne bruktmarkedet og ha hjelpere og syerske til stede som kan tilpasse kjolene, forklarer Hansen.

Oppfordrer til rensing

Likevel er det en fordel om du har sett over kjolen før du leverer den fra deg.

– Vi oppfordrer folk til å rense den, i tillegg til å være innom en skredder eller lignende dersom det er skader. Selger må selv ta en prisvurdering og gi opplysninger om når plagget er kjøpt, hvem som har laget det, og så videre, sier Hansen.

Hun har selv levert plagget til skredder før det selges.

– Det er en nydelig tylldrøm av en kjole og nå skal jeg gjøre den lekker igjen. Etter at den har fått en liten oppjustering, håper jeg på å få en tusenlapp for plagget.

Kan gjøre kupp

Hansens kjole kostet opprinnelig 5.500 kroner og var kjøpt i 2015.

– Brudekjoler kan koste vanvittig mye. Da kan det å kjøpe brukt være et godt alternativ. Da jeg skulle gifte meg, saumfarte jeg alle steder for å prøve å finne et sted å kjøpe brukt, men det var vanskelig å finne. Jeg tror det er mange skatter som ligger gjemt rundt omkring. Her kan de presenteres på en fin måte.

Det er ikke mulig å selge tilbehør, bunadssølv eller lignende.

– Det må nesten selger ta hånd om selv.