Slik var juli-været:

Ja, det har vært varmere og tørrere enn vanlig

Varmerekorden består, men det har vært en spesiell vær-måned.

Juli har vært både varm og tørr, og mange har benyttet de solrike dagene på stendene rundt om i Tromsø, slik som denne gjengen i Grøtfjord.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Juli har det vært varm, faktisk 2,8 grader varmere enn vanlig her i Tromsø og den varmeste juli-måneden noensinne målt for hele landet.

Det har også vært mindre nedbør enn normalt registrert i alle landets fylker, og her i Tromsø har vi fått 33 prosent av det regnet som er normalt.

– Den varmeste dagen målt oppe hos oss på Vervarslinga var søndag 29. juli, da med 28,6 grader, mens den laveste var 7,7 grader natt til 27. juli, sier Rune Skoglund, meteorologikonsulent ved Vervarslinga.Ingen ny varmerekord i juli, men...

Det ble også registrert 272,7 soltimer i juli i Tromsø, mens normalen ligger på 205 timer. Varmerekorden fra 1. juli i 1972 består med andre ord, men vi satt faktisk en ny varmerekord for august i dag.

– Det er tatt august-rekorder på mange stasjoner i Troms og Finnmark, og den nye varmerekorden for august i Tromsø er offisielt 28,4 grader. Bardufoss satt ny fylkesrekord i dag og det på 32,2 grader, sier Skoglund onsdag ettermiddag.

Første tropenatt noensinne

Natt til mandag 30. juli ble det også registrert tidenes første tropenatt i Tromsø, med en minstetemperatur på 20,8 grader. Kravet for tropenatt er at temperaturen aldri faller under 20 grader i løpet av natten.

Nedbør i vente

Allerede i kveld får vi en pause fra tørken med et regnskyll, før det fortsetter med oppholdsvær både torsdag og fredag.

– Fredag kveld kommer det mer nedbør inn, og vi kan nok få et sted mellom 10-15 mm i løpet av helga, så det kommer en del. Temperaturen bli å falle ned til under 15 grader også, så får man endelig sove igjen på nettene, sier Skoglund.