Politiet skriver mandag morgen på sin Twitter-konto at nødetatene rykket ut til flyplassen etter melding fra et svensk postfly som kom inn for landing med kun èn motor.

Politiet fikk ble kontaktet av Avinor klokken 08.33, som hadde mottatt meldingen fra det svenske postflyet. Da rykket alle nødetatene til stedet.

- Motoren hadde blitt ødelagt på veien, så vidt jeg vet var det kun to piloter om bord i flyet, som er normal besetning i et slikt postfly, sier operasjonsleder Kåre Munkvold ved Troms politidistrikt.

Flyet, et Bombardier CRJ200 fra flyselskapet West Atlantic på vei til Tromsø fra Bodø, landet trygt.  Avinor og Luftfartstilsynet ser nå nærmere på hva som har forårsaket dette, ifølge operasjonslederen.

Ifølge sjef for West Atlantic, Fredrik Groth, var det lavt oljetrykk i motoren som forårsaket hendelsen.

– Da er det standard prosedyre å stenge den ned, sier Groth.

Politiet beskrev innledningsvis hendelsen som en nødlanding, men Groth avviser dette og omtaler hendelsen som udramatisk.

– Jeg ville ikke kalt det nødlanding. Det er standard prosedyre å foreta en landing så fort som mulig når slikt som dette skjer.

Flyet skal nå granskes av teknikere på Langnes. Det skulle egentlig videre til Longyearbyen med post, men det er uklart om dette skjer med det første.

– Vi får se. Teknikerne må se på det først, sier Groth.

Det var et postfly fra samme selskap som i 2016 styrtet i Sverige på vei fra Oslo til Tromsø.

Luftfartstilsynet kan foreløpig ikke si så mye om hendelsen.

– Luftfartstilsynet venter på rapport fra de som var involvert i hendelsen. Videre oppfølging avhenger av innholdet i rapportene. De involverte partene har en frist på 72 timer til å avgi rapport ved slike hendelser. Dette er det vi kan si om saken nå, sier Aslak Kjølstad, fungerende direktør for Luftfartstilsynets strategiavdeling i en e-post til iTromsø.