Kommunen solgte 180 kilo kjøtt etter elgpåkjørsel

Pengene går til viltfond.
nyheter

Fredag meldte Tromsø kommune på Facebook at de har et elgslakt av voksen elgku til salgs etter at dyret ble påkjørt Sørbotn natt til fredag. Prisen var 55 kroner per kilo. Klima- og miljørådgiver Bo Eide sier at kjøttet nå er solgt.

– Det tok ikke lang tid før vi fikk to privatpersoner som kjøpte en halvdel hver. Det er hyggelig, sier Eide.

Slaktet var cirka 180 kilo, godkjent av kompetent jeger, i god stand bortsett fra en knekt bakfot og måtte hentes i Ramfjord. Eide sier at det skjer rundt tre-fire ganger i året at de selger etter ublide møter mellom kjøretøy og elg. 

– Pengene fra salget går til inntekt til kommunens viltfond, slik det gis anledning til gjennom Forskrift om kommunale viltfond og fellingsavgift for elg, sier han.