Fly på vei fra Gdansk til Tromsø måtte snu

Fikk ifølge flere vitner problemer med vingen etter avgang, og måtte sirkle i et par timer før det kunne lande igjen.

Direkteflyet mellom Gdansk og Tromsø har hatt problemer lørdag ettermiddag. Flyet skulle opprinnelig landet i Tromsø klokka 17.05, men har tilsynelatende ikke vært utenfor polsk luftrom siden de tok av.  Foto: Skjermdump fra Flightradar24

Vet du noe om saken? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Flyet tok av klokka 14.40 (opprinnelig tidspunkt var 14.15) fra flyplassen Lech Walesa i Gdansk, Polen, men har tilsynelatende ikke vært utenfor polsk luftrom etter avgang og har i stedet sirklet et par timer før den tok turen tilbake til flyplassen den kom fra og landet klokka 16.51.

Det viser data fra Flightradar24.

Problemer med vingene

Etter mange timers forsinkelse, ble det satt opp en ny avgang til Tromsø lørdag kveld.   Foto: iTromsø-tipser

iTromsø har snakket med flere passasjerer om bord, som alle forteller at det ble oppdaget problemer med flapsen på én eller begge vinger. Dette er vingedeler som strekker seg ut i bakkant av vingen for å gi mer løftekraft under blant annet avgang og landing.

– De gikk ikke helt tilbake, sier Thale Stigsdatter Bjørnerøy til iTromsø.

–  De gikk kun halvveis inn, og satte seg fast. Kapteinen informerte om at alt var under kontroll, men at de ikke fikk lov til å lande i Tromsø med et slikt problem. Siden flyet var tungt [på grunn av drivstoffet i tankene], valgte kapteinen å sirkle før han prøvde å lande, sier en annen passasjer som ønsker å være anonym.

Ingen panikk

Hun forteller videre at det regnet kraftig og at det første landingsforsøket ble avbrutt. Etter litt mer sirkling, ble det gjort et nytt forsøk.

– Jeg har flyskrekk, så tro meg når jeg sier at det var en utrolig flott og myk landing. Det var ingen som hadde panikk og det gikk veldig fint. Vi ble holdt informert hele tiden og fikk te servert av personalet, sier passasjeren. 

– Sikkerhet er førsteprioritet

Det lyktes ikke iTromsø å komme i takt med Wizz Air lørdag kveld for ytterligere informasjon. Søndag formiddag skriver de følgende i en e-post:

– Flyet måtte returnere til flyplassen for uplanlagt vedlikeholdsarbeid på grunn av en teknisk feil. For å få fraktet folk til Tromsø så fort som mulig, besluttet Wizz Air å sende et av sine reservefly til Gdansk for å ta seg av flyvningen. Passasjerene fikk matkuponger og flyet lettet klokken 21.05 med en forsinkelse på seks timer og 50 minutter. Vi beklager oppriktig overfor passasjerene, men sikkerhet er førsteprioritet.