Kjørte fra Malangen for å handle nederlandsk ost i sentrum

Rigmor og Jan Klausen kjørte fra Malangen for å besøke det Internasjonale Matmarkedet, som er i Tromsø denne uka.

Fra Nederland med ost: Brødrene David og Richard Noom reiser rundt med det internasjonale matmarkedet og selger oster fra Nederland. Foto: Håkon Steinmo 

nyheter

Det internasjonale matmarkedet turnerer årlig rundt om i Skandinavia med salgsboder fylt av matvarer fra forskjellige land som Spania, Italia, Frankrike og Nederland. Tirsdag kom matmarkedet til Tromsø, og de som møtte opp for å titte i bodene ble møtt av spennende matvarer og hyggelige selgere.

Årlig tradisjon

Blant dem som besøkte markedet på åpningsdagen var Rigmor og Jan Klausen. De besøker det internasjonale matmarkedet i sentrum hvert år.

Det internasjonale matmarkedet: Tromsøfolket besøkte matmarkedet på åpningsdagen.  Foto: Håkon Steinmo

 

– Vi kommer hit for å handle god ost og skinke, sier Rigmor med et smil. Hun og ektemannen Jan forteller at de blant annet pleier å kjøpe ost fra de nederlandske selgerne på markedet.

– Det har blitt en koselig tradisjon for oss å besøke markedet og samtidig ta en kopp kaffe på en kafé her i sentrum, fortsetter hun.

Blant de beste stedene

Ved siden av ekteparet står osteboden fra Nederland. Der står en smilende David Noom og leverer ut smaksprøver.

– Tromsø er et av de beste stedene for markedet, forteller osteselger David med et smil.

Koselig tradisjon: Rigmor og Jan Klausen fra Malangen kjører til byen hver gang matmarkedet er i sentrum.  Foto: Håkon Steinmo

 

I boden står han og broren Richard bak en disk fylt av en rekke smakfulle oster.

– Folket her er entusiastiske og interesserte i matvarene vi selger, så vi får som regel solgt mye ost når vi kommer til Tromsø. Vi tilbyr matvarer som vanligvis kan være vanskelig å få tak i her oppe, forteller den entusiastiske osteselgeren. Dette er det åttende året de kommer til Tromsø med markedet, og David er svært fornøyd med lokalbefolkningen. Han sier at det ikke er uvanlig at kundene her i nord kjører langveisfra.

Veldig vakkert

– Det folk kjøper mest her hos oss er nok vår autentiske goudaost fra byen Gouda, forteller David, som også skryter av omgivelsene.

Smaksprøver: Rigmor Klausen får smake nederlandsk Gouda.  Foto: Håkon Steinmo

 

– Tromsø og Nord-Norge er jo veldig vakkert, så vi passer også på å få sett mest mulig av byen mens vi er her. Vi var nylig oppe på Fjellheisen, hvor vi kunne se hele byen og naturen rundt.

Trøffelsalami og parmesan

I en annen matbod står italienske Stefano Glorioso, som selger ost, skinke og salami fra Torino.

– Dette er fjerde gangen jeg kommer til Tromsø, og det er like hyggelig hver gang, sier Stefano. Han forteller at også de opplever at folket her virker genuint interesserte i matvarene.

Ost og salami fra Torino: Stefano Glorioso (til venstre) fra Italia selger matvarer fra Torino.  Foto: Trond Karlstrøm

 

– Det som selger mest er uten tvil parmesanosten, skinken og trøffelsalamien, men det er stor variasjon i hva folk vil ha, sier han videre.

Hendene fulle av ost og oliven

To som også hadde tatt turen til sentrum for å besøke markedet var kjæresteparet Viktoria Kuz og Aleksander Angelsnes, begge studenter.

– Jeg har ikke vært på markedet her i Tromsø før, men jeg besøkte markedet sist de var i Alta, og da gikk jeg derfra med hendene fulle av ost og oliven, flirer Viktoria.

Både hun og Aleksander synes det er veldig trivelig å gå rundt og titte på de ulike matbodene.

Markedet pakker sammen og reiser videre til Stokmarknes lørdag 11. august.