Målt minusgrader i Troms natt til onsdag:

– Det blir en hel del vær nå framover

Nyt dagens oppholdsvær, for fra og med lørdag starter en periode med heftig lavtrykksaktivitet.

Vi går mot en periode med mye lavtrykksaktivitet. Under ser du et bilde av hva som venter oss natt til lørdag, og det er bare starten.  Foto: Meteorologisk Institutt

nyheter

Natt til onsdag ble det registrert minusgrader på innlandet, men som plaster på såret får de opp mot 20 grader nå på dagtid.


 I Tromsø blir det neppe varmere enn 15-17 grader og oppholdsvær onsdag, men det snur allerede i morgen.

– Vi venter inn en del nedbør fra Nordland, så fra formiddagen forventer vi med perioder med regn som vi være økende i løpet av dagen, sier vakthavende meteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga i Tromsø, og legger til:

– Det vil nok komme bra med regn torsdag, og det er en bitteliten sjanse for tordenvær i den forbindelse.Stort lavtrykk inn lørdag

Fredagen vil man på kysten kunne få sørvest opp i kuling på starten av dagen og noen regnbyger, men det er altså lørdag som markerer den virkelige starten på lavtrykksperioden som venter oss.

– Lørdag er vi på nordsiden av lavtrykket, og får inn vind over land fra østlig-retning, så det blir nok stille her i Tromsø, mens det vil merkes bedre utover dagen langs kysten, sier Noer, og fortsetter:

– Lørdag kveld eller natt til søndag venter vi at senteret til lavtrykket passerer over oss.

LES OGSÅ: Her er alle Tromsøs værrekorder

Mye vær

Dette betyr at det vil også komme en del regn i løpet av både lørdagen og kanskje spesielt søndagen, da også med kuling fra nordvest. Neste uke må vi også belage oss på temperaturer mellom 10-13 grader.

– Det blir en hel del vær nå framover. Det kommer en hel del vind, en mengde regn og mye gråvær som vil vare til godt ut i neste uke, sier Noer.