Vil ta imot flere flyktninger

Kommunen bør si seg villig til å ta imot flere flyktninger.

  Foto: Trond Tomassen

nyheter

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, IMDi, har bedt Tromsø om å utvide antallet flyktninger som trenger å få et bosted.

Kommunen har tidligere sagt ja til å ta imot 75 flyktninger for bosetting i Tromsø, men nå ønsker IMDi at man isteden tar imot 98 stykker – dvs. 23 fler.

Det er endrede prognoser for hvor mange flyktninger som vil komme til Norge som ligger bak ønsket om at Tromsø tar imot flere.

Tromsø blir bedt om å ta imot 20 voksne, to mindreårige mellom 15 og 18 år, samt én mindreårig under 18 år.

Administrasjonen i kommunen anbefaler politikerne om å si ja til forespørselen fra IMDi.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter