Høyblokka i sentrum ender hos fylkesmannen

Reguleringsplanen for Vestregata 20–22 skal nå til fylkesmannen for endelig avgjørelse.
nyheter

Dette etter at administrasjonen i kommunen foreslår å avvise den siste klagen som er kommet inn på det omstridte prosjektet.

Planene omfatter en ni-etasjes blokk på nabotomta til Kongeparken.

Les også: Her er planene for den ni etasjer høye sentrumsblokka

Kommunestyret har tidligere godkjent planene på høyblokken – med begrunnelse at det er behov for boliger i sentrum, og at den planlagte blokka vil bøte på boligmangelen.

Reguleringsplanen ble formelt godkjent i fjor av kommunestyret med 26 mot 17 stemmer.

Les også: Reagerer på høyden i dette sentrumsprosjektet

Tidligere er flere klager avvist av både kommunen og fylkesmannen.

Saken skal til politisk behandling i byutviklingskomiteen i neste uke.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter