Hadde Tromsøs styggeste tatovering:

Hege fikk endelig dekket over isbjørnen sin

Hege Eilertsen vant sommerens store tatoveringskonkurranse: «Tromsøs verste tatovering». Tirsdag fikk hun endelig premien, en cover-up-tatovering av Terje With-Dahl.

FIKK PREMIEN: Hege Eilertsen som vant sommerens store konkurranse, «Tromsøs verste tatovering», fikk denne uka premien sin i form av en cover-up-tatovering. Avisa iTromsø var med i lokalet til Tromsø classic tattoo, da tatoveringsartist Terje With-Dahl ga Hege sin nye tatovering.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Linjer brent inn i hud, av en vinkende isbjørn med ei lita ølflaske i hånden, sittende foran den kjente og lokale fjellformasjonen. For så å forsvinne inn i en sky av sommerfugler og roser, som om den vinker til oss for aller siste gang, og byr oss på en avskjedsfest.

FULGTE MED: Datteren Lotte Nilsen (21) fulgte med moren Hege Eilertsen (49) i studioet til Tromsø classic tatto. 

Tiden og solen har hvisket ut de sterkeste linjene i den 25 år gamle tatoveringen og skapt et grønnlig skjær over denne gigantiske isbjørnen, som en gang ble solgt inn til Eilertsen som en knall idé å dekorere kroppen sin med og som nå dekker halve ryggtavla hennes.

FØR: Slik så den joviale og brisne isbjørnen før Terje With-Dahl gikk i gang. 

Et kunstverk forsvinner

Vi er i tatoveringslokalet til Tromsø Classic Tattoo, og tatoveringskunstner Terje With-Dahl er i full sving med å fargelegge det dekorative mønsteret – som skal dekke over «Tromsøs verste tatovering».

ETTER: Et stort motiv med ei rose og en sommerfugl, slik Hege Eilertsen hadde håpet på, ble resultatet. 

– Du føler ikke at du nå raserer det som er blitt et slags kjent og kjært kunstverk over byen slik den en gang var?

– Det får i så fall bare være, mener Hege Eilertsen.

Se alle innsendte bidragene til Tromsøs styggeste tatovering her.

Hun har gledet seg til denne dagen, helt siden hun sammen med mannen, for moro skyld, meldte den vinkende og småbrisne isbjørnen på iTromsøs konkurranse. Etter hvert, da Hege skjønte at hennes isbjørn faktisk hadde sjansen til å vinne, så begynte hun å mobilisere venner og familie for alvor.

Bistand fra Afrika

Fra Afrika kom det også hjelp, i form av en datter som, sammen med venninner på ferie i Tanzania, hver morgen passet på å gå inn og stemme på Heges tatovering. Datteren Lotte Nilsen (21) var, ifølge Hege, avgjørende for å løfte fram moren fram til seier i konkurransen. Selv har hun vokst opp med synet av denne litt merkelige tatoveringen på moren sin rygg. Hun er nå likevel glad for at moren hennes nå får dekket den over.

MIDTVEIS: Man kan så vidt se isbjørnen vinke til oss under rosa og sommerfuglen, midtveis i den fem timer lange tatoveringsseansen. 

– Da jeg var lita så skjønte jeg ikke helt hva det var. Det var først i voksen alder at jeg skjønte at det er en isbjørn som drikker øl, forteller Lotte om den markante og store tatoveringen.

– Den var jo i grunnen så stygg at den var fin, mener Lotte.

Hege er takknemlig for at datteren tok tak og hjalp henne fram til seier.

– Hun er bra snill. Det er ikke sikkert jeg hadde gjort det for min egen mor, innrømmer Hege.

Den vinkende fulle og joviale isbjørnen har kastet et siste blikk ut fra ryggtavla til Hege Eilertsen. Den har måtte gitt sin plass for ei stor rose og en sommerfugl etter en fire timer lang tatoveringsseanse.

STYGG-KUL: Datteren Lotte Nilsen har levd med morens tatovering hele livet, men synes det er greit å se den forsvinne.  Foto: Håkon Steinmo