Skal pusse opp revyutstyr for 100.000 kroner

Publikums-atriet som byens skolerevyer bruker er slitt og til tider usikkert. Nå bevilges det penger til sikring og oppgradering.

REVYPENGER: Revymiljøet i Tromsø – som her, Polarshow på Sommerlyst – får 100.000 kroner til å oppgradere publikumsfasilitetene. Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

For vel ti år siden fikk kommunen 600.000 kroner i gave fra Sparebanken Nord-Norge til å kjøpe inn et mobilt publikumsatrium og et lyd- og lysanlegg til de mange skolerevyene.

For to år siden ble deler av atriet og lydanlegget oppgradert for 150.000 kroner – og nå foreslår administrasjonen i kommunen å bevilge ytterligere 100.000 kroner for å ferdigstille oppgraderingen.

Pengene foreslås å bli tatt fra den såkalte frivilligmillionen.

Det er kommunen som er formell eier av anleggene og atriet, men skolerevyene får bruke dette gratis.

Tromsø har i dag åtte skolerevyer som hvert år sysselsetter cirka 1.000 elever på grunnskole og VGS-nivå.

Skolerevyene er ifølge administrasjonen en «bærebjelke i byens kulturliv», og bør derfor få gode produksjons- og publikumsforhold.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter