Tidligere CIA-sjef om Sandbergs Iran-besøk: – Vil bli brukt i propaganda

CIAs tidligere sjef for Iran, Norman T. Roule, har fulgt saken rundt Per Sandbergs Iran-reise.

Fiskeriminister Per Sandberg og hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes forklarte seg om Iran-reisen under et intervju på Dagsnytt 18 i NRK fredag.   Foto: Foto: NRK

nyheter

Han stiller opp i et lengre intervju med Filter Nyheter.

– Irans tekniske operasjoner er aggressive, stadig mer sofistikerte og har spor etter russisk teknisk støtte. Enhver mulighet Iran har til å få tilgang til kontoene til en norsk myndighetsperson vil gi dem potensiell kapasitet til å utvikle malware-operasjoner som kan lede til høyst sensitive militære hemmeligheter eller etterretnings-hemmeligheter, som ikke bare vil være av verdi for Teheran, men potensielt også for Moskva, sier han til Filter Nyheter, sier han til Filter Nyheter.

Roule opplyser overfor Filter Nyheter at han var kjent med saken før redaksjonen tok kontakt. Han menerat iranske myndigheter vil utnytte situasjonen til å lage propaganda som støtter regimet.

– Uavhengig om dette var ment å være et offisielt besøk eller ikke, vil Irans propagandamaskin manipulere tilstedeværelsen slik at det blir underforstått at den hadde offisiell godkjenning. (Iranerne) er veldig effektive i bruk av europeiske stemmer til å vise fram at de har støttespillere i utlandet, og dette undergraver internasjonale kampanjer om Irans menneskerettighetsbrudd og korrupsjonen som har gjort så stor skade på den iranske økonomien og det iranske folket, sier Roule til Filter Nyheter.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter