Det bekrefter leder i Troms og Finnmark Frp, Odd Eilert Persen, overfor Aftenposten. Han vil ikke gå dypere inn i innholdet i den skriftlige henvendelsen til Frp-leder Siv Jensen.

Frist til mandag

– Jeg krever svar og har satt frist til mandag. For noe må vi gjøre, det kan jeg si. Vi sitter ikke på gjerdet i denne saken, sier Persen til Aftenposten.

Persen ønsker heller ikke utdype om Troms og Finnmark Frp har tillit til Sandberg, som inntil nylig hadde bosted på Senja i Troms.

– Jeg ønsker ikke å si noe mer om hva vi tenker rundt dette nå. Men vi kan ikke sitte og ha det sånn her. Vi har masse medlemmer som er fortvilet over situasjonen, sier Persen til Aftenposten.

Sikkerhetsbrudd

Per Sandberg har fått grundig kritikk den siste tiden, etter at det ble kjent at han tok med seg jobb-telefonen på tur til Iran med sin nye iranske kjæreste, Bahareh Letnes. Han unnlot også å fortelle statsministerens kontor om reisen i forkant.

PST fraråder regjeringsmedlemmer å ta med arbeidstelefoner og lignende til land som Iran, Kina og Russland på grunn av fare for hacking.

Torsdag uttalte Per Sandberg overfor en rekke medier under en presseprief at han hadde gode grunner til å ikke informere statsminister Erna Solberg om Iran-reisen.

Tidligere etteretningssjef og generalløytnant Kjell Grandhagen har blant annet kritisert Sandberg, og sagt at man må forutsette at mobilen hans har blitt hacket. Han har også beskrevet Iran som en av tre land som regnes som en sikkerhetstrussel av både PST og e-tjenesten.

– Han har vært naiv, men også utvist usedvanlig dårlig dømmekraft når han tror han kan opptre på denne måten uten å informere regjeringen på forhånd. Sandberg har utsatt seg selv og andre for risiko, har han tidligere uttalt til NRK.

Per Sandberg har overfor Aftenposten gitt uttrykk for at han ikke ønsker å kommentere saken.