«Vi vil pålegge deg å rydde opp dersom vi ikke innen 17.08.18 har mottatt en skriftlig tilbakemelding fra deg med opplysninger om at du allerede har ryddet opp (...) Hjullasteren er skjemmende og fører til nedsatt trivsel for forbipasserende, naboer og andre som bruker området».

Slik lyder deler av brevet som Tromsø kommune nå har sendt til grunneieren på Kvaløya. Mannen har adresse langs Salarøyvegen, og hjullasteren står på hans eiendom.

Nå har han mottatt et forhåndsvarsel om pålegg når det gjelder forsøpling og vrakgods.

BRUKT TIL BRØYTING: Eieren forteller iTromsø at hjullasteren inntil for kort tid siden ble brukt til brøyting av snø. Nå venter han på at et selskap skal hente vrakgodset. Foto: Silje Løvstad Thjømøe

Mener den kan være til skade for miljøet

Videre heter det i brevet at «lagringen kan være til skade eller ulempe for miljøet ved at lekkasje fra hjullasteren kan forekomme. I tidligere kommunikasjon med eier er det uttrykt ønske om å fjerne hjullaster på eget initiativ, men dette er ikke utført». Saksbehandleren skriver videre i brevet at for å unngå pålegg fra kommunen må eieren fjerne hjullasteren og legge ved en kopi av kvitteringen for at den er levert til et godkjent mottak.

iTromsø har også vært på stedet hvor hjullasteren står, og den er plassert langs en grusvei som går opp fra Salarøyvegen og fører opp til huset der eieren av hjullasteren bor.

Kjøretøyet er gammelt, bærer preg av å ha stått ute i lengre tid og ruster flere steder.

Eieren: Den skal hentes til uka

iTromsø har vært i kontakt med mannen som eier hjullasteren og sier til avisen at kjøretøyet egentlig ble solgt for ett år siden, men at den nye eieren aldri dukket opp.

– Jeg hadde solgt hjullasteren, men den nye eieren har verken betalt eller dukket opp. Så da har den blitt stående. Jeg har vært i kontakt med et selskap som skal hente den, men de har ikke hatt tid nå i sommer. Derfor er det avtalt at de henter den i neste uke, sier mannen.

Han forteller at han ikke har brukt hjullasteren på en stund, men at den er i orden og starter opp når man vrir om nøkkelen.

– Den er fra 80-tallet, men jeg har inntil nylig brukt den til å brøyte veien med. Nå har jeg en traktor jeg bruker, og da trenger jeg ikke hjullasteren mer.

– Men er du enig i at den er skjemmende og fører til nedsatt trivsel, som det heter i brevet?

– Jeg tror jeg vet hvem som har meldt ifra til kommunen, og jeg opplever de som litt vanskelige. Men nå skal den hentes til uka.