Det første bandet på scenen, Hollow Hearts, var godt fornøyd med å avslutte sommerturneen på hjemmebane.

– Deilig! Vi har reist mye i sommer og vært på mange andre steder, så når vi kommer hjem til Tromsø igjen så føler vi oss mye mer løssluppen, sier gitarist Christoffer Nicolai Mathisen.

Americana-bandet forteller at de to siste turneene har vært meget tett opp mot hverandre.

– Den forrige turneen startet vi i Tromsø, mens denne avslutter vi i Tromsø. Det føles bra at vi har startet og avsluttet på samme plass, forteller trommeslager Mikael Pedersen Jacobsen.

Fra forrige gang de spilte i Tromsø til nå ser de en utvikling.

– Da vi begynte å spille var vi ganske nervøse. Spesielt da vi begynte turneen i Kulturhuset. Det ble en helt surrealistisk opplevelse. Så kom vi hit i dag og ser utviklingen vi har hatt som band og hva samspill angår. Det føles helt fantastisk, forteller vokalist Ida Løvheim energiskt.

– Fantastisk supplement

Tre av dem som hadde tatt turen i regnet denne lørdagen, var venninnene Barbro Larsen, May-Liss Mathisen og Vigdis Jensen. De var fornøyd med det de fikk se.

– Dette er et fantastisk supplement til Buktafestivalen og Rakettnatt, var venninnene enig i.

– Hva hadde dere gledet dere mest til?

– Jadudah og Hollow Hearts. Dessverre gikk Hollow Hearts litt for tidlig på scenen, så vi fikk ikke med oss den konserten. I tillegg er jeg spent på Ca. Doffen, avslørte Barbro Larsen

Koste seg på festival: Venninnene Barbro Larsen, May-Liss Mathisen og Vigdis Jensen koste seg under Gatefesten 2018.

Sliten, men fornøyd.

Bookingsjef Arthur Mack er strålende fornøyd med kvelden.

– Vi er veldig fornøyd. Nå sitter vi bare og slikker sårene.

Mack anslår det ble solgt 600–700 billetter til årets happening i Sjøgata. På spørsmål om det blir festival til neste år også er bookingsjefen positiv.

– Selvfølgelig har vi lyst å gjøre det til neste år igjen. Men først skal vi ha en evaluering for å finne ut om det er ting man bør endre på, gjøre på en annen måte, eller om vi er fornøyd med sånn som det er.

Mack ønsker å fortsette med bookingen av lokale, aktuelle band.

– Det å få lokale – eller i hvert fall nordnorske band – er konseptet. Vi ønsker å holde oss til landsdelen og bruke det vi har her oppe av fantastisk dyktige musikere.

Fornøyd: Bookingsjef Arthur Mack var strålende fornøyd med kveldens arrangement.