Fra i dag har Widerøe kuttet i flyrutene til Tromsø

Det er ikke lenger noen avganger mellom Svolvær og Tromsø med Widerøe.

Widerøe fly på Værnes lufthavn.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

I mars varslet Widerøe kutt i 44 ukentlige flygninger fra kortbanenettet i Lofoten og Vesterålen, og rutene mellom Svolvær og Tromsø, og Leknes og Tromsø, er blant dem som rammes.

Endringene inntraff fra og med i dag, mandag, skriver Lofotposten.

Har ikke økonomi

I tillegg er morgenavgangen fra Leknes til Tromsø kuttet. Avgangen fra Leknes klokken 18.10 på kvelden skal fortsette som tidligere.

– Den ekstra produksjonen som vi hittil har hatt på Leknes har vi dessverre ikke økonomi til å fortsette. Derfor kutter vi, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll, til Lofotposten.

Lønnsomhet er altså stikkordet. Brandvoll har tidligere uttalt til NRK at det er vanskelig å få lønnsomhet når man skal konkurrere med andre transportmidler.

Ned til statens krav

Hun presiserer også at det tilbudet man har hatt frem til i dag, er mer enn det staten kjøper gjennom anbudsordningen, også kjent som FOT-rutene. Det kuttes nå ned til det som er statens krav. I tillegg kuttes det i kommersielle ruter, som eksempelvis rutene til Tromsø.

Nettopp disse rutene er valgt fordi selskapet ikke tjener penger på dem – til tross for voksende turisme i Lofoten og Vesterålen.

– Den økonomiske situasjonen med de rammebetingelsene vi har gjør at vi kan ikke fly mer enn det staten bestiller, sier Brandvoll til Lofotposten.