Har du tatt i bruk Google Maps og Google Earth har du sikkert hørt om Google Street View. Tjenesten lar dem som tar den i bruk få en 360 grader horisontal og 290 grader vertikal panoramasikt av en rekke steder lang veiene i hele verden. Bildene er tatt fra en høyde på omtrent 2,5 meter, ifølge Wikipedia. Siden 2010 har man fått et nærmere innblikk i norske veier og gater gjennom tjenesten, deriblant Tromsø. Nå, denne uken, ble Google Street View-bilen nok en gang observert i byen.

– Google jobber hardt for å gi folk over hele verden muligheten til å oppleve verden rundt seg. Vi tror Street View har en hel rekke praktiske funksjoner i folks liv, og at det kan gi brukere muligheten til å titte på alt fra kafeer til restauranter og severdigheter før de planlegger å besøke et sted – eller finne ut hvor de beste nabolagene er før de booker hotell. Man kan følge med på hvor vi kjører, og når vi tar turen til ulike områder på denne nettsiden, skriver Helle Skjervold, pressesjef for Google Norge i en e-post til iTromsø.

Ifølge nettsidene skal de innhente bilder fra Tromsø i perioden mai til oktober. På spørsmål om hva som er planen mens de er her i Tromsø, og om de tar sikte på å dekke hele kommunen i nevnte tidsrom, svarer Skjervold:

– Det har jeg dessverre ikke oversikt over. Street View-teamet gjør et utvalg basert på eksisterende bildemateriale og der det er størst behov, og de detaljene sitter jeg ikke på.