Natt til søndag 4. desember 2016 skulle politiet innbringe en Tromsø-mann i slutten av 20-årene på grunn av beruselse og ordensforstyrrelse utenfor utestedet Gründer i Tromsø sentrum. Mannen var utagerende og bannet høylytt mot de tre politibetjentene, ifølge påtalemyndigheten.

Da han skulle ransakes i arresten, grep han tak i beltet på den ene politibetjenten og uttalte at han skulle ta pistolen hans. Videre, idet patruljen geleidet han til cellen, tok han fart med kroppen og kastet hodet bak mot politbetjenten. Dette kommer frem i rettspapirene.

Mannen ble nemlig bøtelagt for dette, og andre, forhold, men har ikke vedtatt bota. Saken oversendes derfor retten.

Kastet småstein

Ved et annet tilfelle, i juni 2017, skal mannen ha fått beskjed av en ordensvakt om å forlate utestedet Verdensteateret. Han skal da ha blitt aggressiv og truet med å kaste en stol. Deretter skal mannen ha plukket opp en neve med småstein/grus fra bakken som han kastet i retning ordensvakten og flere av utestedets gjester.

På samme tidspunkt skal mannen ha vært i besittelse av en mindre mengde hasj.

Stjal øl

Mannen skal også ved to anledninger, med tre dagers mellomrom i april i fjor, ha stjålet øl og sigaretter fra Rema 1000 på Tomasjord.

Han har fått en bot på 14.000 kroner for forholdene, samt at han er pålagt å betale en erstatning til Rema-butikken, på 246 kroner. I og med at boten ikke er vedtatt, er saken oversendt retten, og mannen må møte der 12. november. Der vil det bli lagt ned påstand om en bot på 16.800 kroner, subsidiært 34 dagers fengsel.