24-åringen drakk alkohol og brukte MDMA – sistnevnte for første gang – før de dro inn til byen i en bil de hadde leid, 24. januar i fjor. Mannen husker ikke alt som skjedde den kvelden, men forklarte i retten at de hadde vært innom flere puber, der de drakk mer alkohol.

Mot slutten av natten kjørte mannen leiebilen, og kjørte i grøften slik at den sto fast. Han forkalrte at det var litt nysnø, og at det antakelig hadde gått for fort i svingen. Han og en annen person prøvde å få bilen løs, uten hell.

Ikke lenge etter kom politiet. I avhør samme natt beklaget mannen oppførselen sin. Saken gikk i tingretten som tilståelsessak, og både den dømte og den andre mannen har erkjent straffskyld. Blodprøve tatt av mannen klokken 05.19 viste en alkoholkonsentrasjon på 1,74 promille, og MDMA med 0,635 mikromol/liter blod.

Mannen hadde ikke førerkort, etter å ha kjørt for fort omtrent fire år tidligere.

Videre fortalte mannen i retten at han har hatt mye uro i kroppen, og det har vært mye alkohol siden han var i 18-19-årsalderen. Han skal ha røyket noe hasj tidligere, men han sliter med et alkoholproblem, og har oppsøkt hjelp for dette. Han deltok i rettsmøtet via videolink fra en rusklinikk.

Mannen ble dømt til 21 dagers betinget fengsel med vilkår om at han gjennomfører program for ruspåvirket kjøring. Han må også betale en bot på 10.000 kroner. Han får en sperrefrist på å gjenerve førerkortet på to år regnet fra 4. januar 2017.