– Jeg synes det er så koselig her, sier Tordis Karlsen, som sammen med ektefellen hadde tatt turen helt fra Kvaløysletta.

Fornøyde frokostgjester

Til tross for at regnet pøste ned hadde ekteparet Karlsen benket seg foran domkirka med hver sin baguette, og krus med kirkemotiv og teksten «Æ elske Tromsø».

FROKOSTKØ: Varaordfører Jarle Aarbakke er i godt humør når han skjenker kaffe til alle som ville ta del i kommunens frokostarrangement i gågata ved Kirkeparken.

Kommunen spanderte både mat og krus til alle dem som tok turen innom partyteltet ved Kirkeparken.

– Jeg synes det er et flott krus. Parken ser også veldig fin ut, med benker og alt, og jeg gleder meg til gå rundt og se nærmere på den. Også asfalten er nydelig, spesielt når det regner blir den fin, sier Tordis Karlsen.

Tidlig ute

Lenge før serveringen av mat og kaffe startet hadde de første frokostgjestene stilt seg i kø.

– De første var her allerede kvart på syv, før kaffen var ferdig, sier kommunikasjonsrådgiver Renate Pettersen i Tromsø kommune.

Kommunen hadde kjøpt inn 530 kopper og omtrent like mange baguetter fra Søstrene Ingebrigtsen. Da iTromsø var innom i 08-tida var det en jevn strøm av folk på vei til jobb som ville sikre seg krus og frokost.

STILTE OPP: Domprost Stig Lægdene (fra venstre), varaordfører Jarle Aarbakke, administrasjonssjef Britt Elin Steinveg, frokostgjest Ann-Irene Jensen og parksjef Håkon Waage Gjertsen på kommunens frokost fredag morgen.

Roser politikerne

Parksjef Håkon Waage Gjertsen er veldig fornøyd både med frokostoppmøtet og opprustingen av Kirkeparken og gågata.

– Det har vært stinn brakke her. Folk kommer innom før de går på jobb. Det er veldig hyggelig å møte folk på denne måten, og det virker som de setter pris på markeringen. Jeg synes det har vært gjort en fantastisk jobb med oppgradering av Kirkeparken. Jeg vil rose politikerne, Jeg er glad de gikk inn for så høy kvalitet, med fine materialer. Det står det respekt av, sier Gjertsen.