Studenter: Dette «trikset» gjør at du kan slippe innboforsikring

Studenter med stram økonomi kan fortsatt leve på foreldrene sine.

FORELDRENES FORSIKRING: Er du student kan du vurdere å bruke dien foreldres innboforsikring. Foto: Pixabay 

nyheter

Tusenvis av studenter startet fadderuken sin denne uken ved Universitetet i Tromsø. I en pressemelding fra forsikringsselskapet Tryg står at det ikke alle trenger å skaffe seg innboforsikring, på tross av at man flytter for seg selv på hybel eller i leilighet.


1.500 flere studenter siden 2016 – kun 450 nye studenthybler bygd i samme periode

Til tross for at universitetet har hatt en massiv økning i antall studenter i Tromsø fra 2016, er kun 450 nye studentboliger bygd i samme periode.

 

– I disse dager for vi en rekke henvendelser fra studenter som er i tvil om de trenger egen innboforsikring. Her er reglene enkle, endrer man ikke sin folkeregistrerte adresse kan man fint bruke foreldrenes innboforsikring. Mange studenter med stram økonomi kan dermed spare mye penger ved å benytte seg av foreldrenes innboforsikring når de flytter hjemmefra, sier Espen Opedal, leder i Tryg forsikring i pressemeldingen.

Foreldrenes forsikring dekker ifølge selskapet medbrakte eiendeler, om man ikke endrer adressen. Dersom du bor i kollektiv, og ønsker å bruke foreldrene dine sin innboforsikring har Opedal et råd.


Talsperson for Airbnb: – Vi er ikke skyld i manglende studentboliger i Tromsø

Airbnb har fått kritikk fra hotellnæringen og studentparlamentet i byen for å fordrive studenter fra leiemarkedet i byen. Airbnb mener derimot at de ikke opptar samme kapasitet som studentboligmarkedet.

 

– I et studentkollektiv kan beboerne ha svært ulike forsikringsordninger, men også her gjelder hovedregelen at det er først når du endrer den folkeregistrerte adressen at du må tegne en egen innboforsikring. Dine eiendeler er derfor forsikret gjennom dine foreldres innboforsikring, selv om du bor sammen i et kollektiv. Når det gjelder tyveri oppfordres du til å oppbevare verdisakene dine på eget rom for å være dekket, og ikke i fellesområdet, sier Opedal i pressemeldingen.